Yerel >> Vanda Haber


Van dahil 43 ile sarı kodlu uyarı


Link [2022-04-20 10:35:28]



Mayıs ayına sayılı günler kala ülke genelindeki hava durumu kışı aratmıyor. Önümüzdeki günlerde havaların ısınması beklenirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM), bugün 43 ile sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu.

Sarı kodlu uyarı alan illerin simleri şöyle:

Adıyaman

Afyonkarahisar

Amasya

Ankara

Artvin

Bolu

Burdur

Çankırı

Çorum

Denizli

Gaziantep

Giresun

Hakkari

Hatay

Isparta

Kastamonu

Kırşehir

Kahramanmaraş

Muş

Ordu

Rize

Sivas

Tokat

Trabzon

Van

Aksaray

Kırıkkale

Karabük

Kilis

Osmaniye

 

VAN İÇİN METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, Muş ve Bitlis'te sabah saatlerine kadar, Van ve Hakkari çevrelerinde ise sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağmurlu olması beklenmektedir. Ayrıca yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor. HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. RÜZGAR: Rüzgârın güneyli ve batılı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli (40-70km/sa) eseceği tahmin ediliyor.  

UYARILAR

ÇIĞ UYARISI: Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın bölgemizde güneyli yönlerden kuvvetli(40-70 km/sa), yüksek kesimlerde kısa süreli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde aralıklarla akşam saatlerine kadar esmesi beklenmektedir. Meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli



Çok Okunanlar

2024-09-20 05:47:26