Yerel >> Vanda Haber


Van dahil 10 il için turuncu alarmı


Link [2022-03-20 01:53:11]



TURUNCU İLLER SIRALANDI

SON DAKİKA HABER: Turuncu alarm verilen kentler Artvin, İstanbul, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon, Zonguldak ve Bartın olarak sıralandı.

Diğer taraftan bazı illerde çığ tehlikesi başta olmak üzere buzlanma, tipi ve ulaşımda aksaklık gibi olumsuzluklara dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

 

“10 İLE TURUNCU KAR YAĞIŞI UYARISI”

Kar yağışından dolayı turuncu uyarı geçilen 10 il arasında Artvin, İstanbul, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon, Zonguldak ve Bartın bulunuyor. Öte yandan Ağrı, Bitlis, Hakkâri, Muş ve Van illerinde kar yağışından doğacak çığ tehlikesi uyarısı verildi.

“12 İL İÇİN SARI UYARI”

Kar yağışından dolayı sarı uyarı verilen iller ise Ağrı, Amasya, Bitlis, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kars, Muş, Siirt, Tokat, Ardahan, Düzce olarak sıralandı.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Bölge genelinde havanın çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı olacağı tahmin edilmektedir. Van merkez de aralıklı kar yağışının akşam saatlerinde etkisini artırması beklenmektedir. Kar yağışının Bitlis, Muş, Van'ın Güney kesimleri ve Hakkâri çevrelerinde bölgesel aralıklı olacak şekilde kuvvetli kar yağışı şeklinde görülmesi tahmin edilmektedir. Bölge genelindeki kar yağışlarının yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren hafifleyerek etkisini azaltması beklenmektedir. Ayrıca bölge genelinde özellikle Hakkâri çevrelerinde yarın(Pazar) kuvvetli rüzgârın etkili olacağı tahmin ediliyor. Bölgemizde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte, yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor. HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor. RÜZGAR: Rüzgârın güneyli yönlerden orta, yer yer kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.  

İşte Van İçin Yapılan Uyarılar

"ÇIĞ UYARISI"

Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

"KUVVETLİ VE YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARILARI"

Beklenen kar yağışlarının Muş, Bitlis, Hakkari ve Van çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları şeklinde olması bekleniyor.

"KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI"

Hakkari çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-80km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

"BUZLANMA VE DON UYARISI"

Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara(buzlanma, don, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.



Çok Okunanlar

2024-09-20 19:43:57