Yerel >> Vanda Haber


Sanatçı Mahsun Kırmızıgül Bergen filmini eleştirdi


Link [2022-03-07 07:32:51]



Son dakika: Vizyona girdiği günden itibaren çok konuşulan Bergen filmine Mahsun Kırmızıgül'den eleştiri geldi. Kırmızıgül, "Bir şarkıcının hayatını oynayabilirsiniz ama onun şarkıcılarını onun gibi asla söylemezsiniz. Milyonlarca insanı, sesleri ile etkileyen şarkıcıların kendi biyografi filmlerinde kendi sesleri yok. Biyografi filminde oyuncu kendi sesi ile şarkı söylediği anda sinemadan çıkıyorum" dedi.

Arabesk sanatçısı Bergen'in hayatını anlatın başrolünü Farah Zeynep Abdullah'ın oynadığı "Bergen" filmi vizyona girer girmez tartışmalara konu oldu. Filme hem şarkıcı hem de yönetmen olan Mahsun Kırmızıgül'den de eleştiri geldi.

KENDİ BİYOGRAFİ FİLMLERİNDE SESLERİ YOK

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kırmızıgül, "Bir şarkıcının hayatını oynayabilirsiniz ama onun şarkıcılarını onun gibi asla söylemezsiniz. Milyonlarca insanı, sesleri ile etkileyen şarkıcıların kendi biyografi filmlerinde kendi sesleri yok. Biyografi filminde oyuncu kendi sesi ile şarkı söylediği anda sinemadan çıkıyorum" dedi.

TARTIŞILACAK YANI YOK

Bir sonraki paylaşımında ise Kırmızıgül, "Bunun tartışılacak bir yanı yok. Neşet Ertaş, Zeki Müren, Esengül gibi sanatçıların şarkılarını, hangi oyuncu arkadaşlar seslendirebilir. Ben sevdiğim sanatçıyı izlemeye giderken, ona hayat veren oyuncunun amatörce söylediği şarkıları duymak zorunda değilim." ifadelerini kullandı.

FARAH ZEYNEP ABDULLAH KİMDİR?

17 Ağustos 1989 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Farah Zeynep Abdullah'ın babası Arap kökenli, annesi ise Boşnak kökenlidir. Daha çocuk yaşlarda tiyatro ve müziğe karşı bir ilgisi olan Abdullah, 2006 senesinde babasının işleri nedeniyle İngiltere’ye taşınmıştır.

Ünlü isim, lise eğitimine Türkiye’de İstanbul Saint Michel Fransız Lisesi’nde başlasa da henüz birinci sınıftayken İngiltere’ye nakil olmuştur. Burada Fransızca, tiyatro, medya ve fotoğrafçılık dersleri almıştır. İngiltere’de yaşarken tiyatro öğretmeni onu oyunculuğa teşvik etmiştir. Tiyatroda oynadığı pek çok oyunu İngilizce ve Fransızca olarak oynamıştır. Yalnızca 11 yaşındayken bir defaya mahsus olmak kaydıyla bir Türkçe oyunda rol almıştır.

Üniversiteye başlamadan önce eğitimine bir sene ara veren isim o sene içerisinde garsonluk ve barmenlik yapmıştır. İngiltere’de üniversite ikinci sınıfta eğitim görürken Öyle Bir Geçer Zamanki dizisi için seçmelere katılmıştır ve Aylin rolü için seçilmiştir. Bu sebepten eğitimine ara vermek zorunda kalmıştır.

İlk sinema oyunculuğunu ise İngiltere’de okurken Closer filminde bir striptizciyi canlandırarak yapmıştır. Türkiye’deki ilk sinema filmini Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı Kelebeğin Rüyası filminde Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat’la oynamıştır.

2014’ün Mart ayında Star TV ekranlarında başlayan başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ ile beraber paylaştığı “Kurt Seyit ve Şura” dizisinde Şura karakteri ile televizyon ekranların dönüş yapmıştır. TRT1'de ekrana gelen Masumlar Apartmanı dizisinde ise İnci karakterine hayat vermiştir.

sondakika



Çok Okunanlar

2024-09-20 07:13:19