Yerel >> Vanda Haber


Saksı Çiçekleri Çeşitleri Ve Özellikleri Nelerdir?


Link [2022-03-29 11:53:30]



Saksı Çiçeği Çeşitleri ve Özellikleri

Belli başlı saksı çiçekleri vardır. Bunlar; sukulent, orkide, menekşe, kılıç çiçeği, gül, karanfil, begonya ve bonsai ağacı olmak üzeredir.

Sukulent

Sukulent, kaktüsgiller familyasına ait olan bir saksı çiçeğidir. Diğer adıyla dikensiz kaktüs olarak da bilinmektedir. Işığı çok severler ve çok suya ihtiyaç duymazlar. 15-20 gün de sulanmaları yeterli olacaktır. Yetiştirilmesi ve bakımı çok kolaydır.

Orkide Çiçeği

Salepgiller familyasına ait bir bitkidir. Orkide Anadolu'da yetişmektedir. Dünya genelinde 800'den fazla türü bulunmaktadır. Çok zarif ve hoş görüntüsünün yanı sıra bakımı zor bitkiler arasında yer almaktadır. Fazla su istemeyen bir çiçektir. Saksı olarak mutlaka şeffaf bir saksı tercih edilmelidir. Çünkü kökleri güneş ışığına ihtiyaç duyar ve kökleri şeffaf saksıda daha iyi yetişir. Saksı değişimi yapılmamalıdır aksi takdirde orkidenin yeni saksıya adapte olması zor olacaktır.

Menekşe

Menekşeler en çok kuzey yarım kürede yetişmektedir. Menekşenin 450 - 500 civarında türü bulunmaktadır. En bilinen türü Afrika menekşesidir. Hercai menekşe, dağ menekşesi ve Cezayir menekşesi de bilinen türlerindendir. Bakımı güzel yapıldığı takdirde uzun yıllar yaşayabilen bir bitkidir.

Güneşi seven menekşeler güneş ışığı almalıdır fakat direkt olarak da maruz bırakılmamalıdır. Suyu seven bir bitkidir. Sulama esnasında yaprakları ve çiçekleri ıslatılmamalıdır.

Kılıç Çiçeği

Ana vatanı Batı Afrika'dır. Estetik bir görüntüye sahiptir. Bakımı çok zahmetsizdir. Havasız, susuz veya ışıksız kalsa bile hayatta kalmaya devam edebilir. Uzun ömürlü bitkidir.

Gül

Zarafet sahibi güller bahçede ya da balkonda yetiştirilebilen bir saksı çiçeğidir. Yıllarca yaşayabilmektedirler. Güneş almayı çok severler ve direkt maruz kalsalar bile zarar görmezler. Sulama işlemi sırasında çiçek yaprakları hariç gövde ve dikenler de ıslatılmalıdır.

Karanfil

80'den fazla türü bulunmaktadır. Işığı severler fakat çok sıcağı sevmezler. Suyu seven karanfilin toprağı kuru bırakılmamalıdır.

Begonya

Begonya da çok tercih edilen çiçekler arasındadır. Işığı direkt almamalı ve rüzgara da maruz kalmamalıdır. Yaz mevsiminde rengarenk çiçek açarlar.

Bonsai Ağacı

Bonsai kelime anlamı olarak saksıda ki ağaç anlamına gelmektedir. Direkt güneş ışığı sevmezler. Soğuktan ve rüzgardan korunmalıdırlar. Toprağının kurumasına izin verilmemelidir.

Saksı çiçeklerini incelemek ve beğendiğiniz modeli sipariş vermek için https://www.tazecicek.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.



Çok Okunanlar

2024-09-20 15:30:01