Yerel >> Vanda Haber


Polis çalışma saatleri değişti! Mesai saatleri kaç kaç oldu?


Link [2022-04-02 13:00:54]



İl Emniyet Müdürlüklerine gönderilmiş olan yazı ile birlikte düzenleme kararı alınan polis mesai saatlerinin kaç saat olacağına yönelik merak uyandı.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilin Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda, polislerin çalıştığı 12/24 çalışma sisteminin personelin moral ve motivasyonu ile verimliliğini düşürdüğü ifade edildi.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından alınan karara göre, polis çalışma saatleri yeniden düzenlenecek. 81 ilin Emniyet Müdürlüklerine gönderilmiş olan yazıyla birlikte verilen talimat ile yeni bir sisteme oturtulacak olan polis mesai saatlerinin nasıl olacağı merak ediliyor. Konu ile yakından ilgilenen vatandaşlar, polis mesai saatlerinin kaç saat olduğunu, kaç saat çalışacağını araştırıyor. Peki polis çalışma saatleri değişti mi? Polis mesaileri kaç saat olacak? Tüm detaylar haberimizde…

POLİS ÇALIŞMA SAATLERİ DEĞİŞTİ Mİ?

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, 81 ilin Emniyet Müdürlüğü’ne yazı göndererek, polis çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesine yönelik talimat verdi. Gönderilen yazıda 12/24 olan polis çalışma saatlerinin, personelin moral ve motivasyonu ile verimliliğini düşürdüğü ifade edilerek, saatlerin yeniden düzenleneceği belirtildi. 12/24 sisteminden kademeli olarak hızlı bir şekilde vazgeçilmesi gerektiği yönünde ifadelerin yer aldığı yazıda, “Personelin moral ve motivasyonunun, mesleki dayanışmasının, aidiyet duygusunun ve verimliliğinin arttırılması ile personel memnuniyetinin en üst seviyede sağlanabilmesi amacıyla, çalışma saatleri yönüyle, İl Emniyet Müdürlüklerindeki Polis Merkezi Amirlikleri ve resmi ekiplerde 8/24 ve 12/36 çalışma sistemine tamamen geçilmesi, diğer birimlerde de bu sisteme geçilebilmesi için imkanlar dahilinde gerekli planlama ve düzenlemelerin yapılması hususunda birimlerimiz ilgide kayıtlı Bakanlık Genelgesi ile talimatlandırılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Personel memnuniyetinin en üst seviyeye ulaşabilmesi için gerçekleştirilecek olan bu düzenleme ile birlikte polis mesai saatlerinde hatırı sayılır bir değişiklik meydana gelecek.

 

POLİS MESAİ SAATLERİ KAÇ SAAT OLDU?

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilin Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilmiş olan yazıda, polis teşkilatı bünyesinde görevli olan personellerin mesai saatlerine ilişkin yapılmış olan çalışma sonuçları da yer aldı. Sonuca göre, polislerin yüzde 29.41’inin 12/24, yüzde 15.48’inin 12/36, yüzde 27.34’ünün 08:00-17:00 çalıştırıldığı teyit edildi. Ayrıca yüzde 27.11’inin operasyonel birimlerin kendi çalışma sistemi doğrultusunda, bir kısmının ise 8/24 çalışma sistemi ile çalıştırıldığı belirtildi. Gönderilen yazı ile birlikte polisler, 8/24 ve 12/36 çalışma sisteminde çalışmaya başlayacak.



Çok Okunanlar

2024-09-20 13:30:49