Yerel >> Vanda Haber


Orff Schulwerk Projesi Edremit Bilim Sanat Merkezi'nde


Link [2022-02-18 07:33:50]



Orff yaklaşımı öğrencinin aktif olduğu, yaparak yasayarak öğrendiği, sosyal becerilerini geliştirdiği ve oyunlardan oluşan bir öğrenme sürecidir. Bu eğitim yaklaşımları kemikleşmiş bazı kalıpları kırarak bireyin kimi nedenlerden dolayı içinde sakladığı yaratıcı yetenekleri keşfetmesini sağlamaktadır. Bu kapsamda Van İli Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapmakta olan 40 öğretmene,  ORFF eğitimi Harran üniversitesi akademisyenleri Dr. Mustafa Aslan ve Öğr. Gör. Elvan Gökçen' in eğitmenliğinde  DAKA tarafından Uygulamalı Orff Schulwerk Okul Öncesi Öğretisi isimli proje 3 günlük eğitim faaliyetine başladı. 

Farklı okullardan öğretmenlerin katıldığı etkinliklerle Van'da okul öncesi öğretimden başlayarak eğitim kalitesinin yükseltilmesi amaçlanmaktadır.

Bunu müzik,  ritim ve oyunlarla gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Elif Yörük faaliyet öncesi yaptığı konuşmasında bu tür etkinliklerin öğretmen ve öğrenci üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu belirtirken, Edremit Bilim Sanat Merkezi Müdürü Abdulkadir Sağlam, Orff  fikirlerinin ve çalışmalarının temelini oluşturan istek; tüm insanların müzik,  konuşma,  dans ve bu üçünün birleşmesinden ortaya çıkan ritim duygusunu hissetmesi ve bu yolla kişilerin içlerindeki yaratıcı gücün ön plana çıkmasıdır. Bu yaratım sonucu ortaya çıkacak ürünler bireylerin kişilik gelişimine katkı sağlayacağı gibi sosyal ve iletişim becerilerini de geliştireceğini belirtti.



Çok Okunanlar

2024-09-21 08:56:17