Yerel >> Vanda Haber


Meme Dikleştirme Neden Yapılır?


Link [2022-03-17 16:35:03]



Meme dikleştirme, meme küçültme ve meme büyütme ile birlikte çok sık uygulanan ve çok iyi sonuçlar alınmasını sağlayan estetik cerrahi prosedürleridir. Meme dikleştirme ameliyatı yaptırmak isteyen kadınların temel amacı, memelerinin genç şeklini geri kazanmasıdır. Memelerdeki sarkmanın temel nedenleri hamilelik ve emzirme dönemidir. Ancak dramatik kilo kaybı, yaş alma hatta genetik etkenler de memelerin formunu kaybetmesine neden olabilir. Op. Dr. Evren İşçi meme dikleştirme prosedürüne gereksinim duyan hastalarına karşı nazik yaklaşımı sayesinde hastalarının rahatlamasını ve aralarında bir güven ilişkisi kurulmasını sağlar. Her prosedürü titizlikle kişiselleştirerek hastalarının beklentilerinin üzerine çıkan başarılı sonuçlar sunar. Meme dikleştirme işlemi içi fazla deriyi azaltmaya, memeleri daha genç bir konuma yükseltmeye, aşağı doğru bakan meme uçlarını yeniden konumlandırmaya ve güzel şekilli bir kadınsı figürü geri kazandırmaya yardımcı olacak kişiselleştirilmiş bir plan geliştirmek için hastalarıyla iş birliği içerisinde olmaya özen gösterir.

Meme Dikleştirme Ne İşe Yarar?

Yaşlandıkça vücutta değişiklikler olması beklenen bir durumdur. Kadınlar için göğüsler yaşlanmadan en çok etkilenen bölgelerin başında gelir. Zaman içinde yaş alma, yer çekimi, kilo dalgalanmaları, hamilelik ve emzirme gibi nedenlerle memelerde küçülme, düzleşme ya da sarkmalar oluşabilir. Meme dikleştirme ameliyatı; memelerin genç ve iyi şekillendirilmiş görünümlerini geri kazanmasına yardımcı olabilir.

 

Meme dikleştirme, sarkık göğüslerin yanı sıra asimetri ile ilgili sorunları düzeltebilir. Aynı zamanda areola boyutunun azaltılması için de meme dikleştirme ameliyatından yararlanılabilir. Bu amaçlarla fazla deri çıkarılır, meme dokusu yeniden şekillendirilir, daha canlı, dik ve genç bir görünüm kazanılması için memeler kaldırılıp yeni bir form kazandırılır. Memelerindeki hacim kaybından şikayetçi olan hastalar için meme dikleştirme, meme büyütme; memeleri aşırı büyük olan kadınlarda ise meme küçültme ameliyatı ile kombine edilebilir.

 

Op. Dr. Evren İşçi meme dikleştirme prosedürünü planlamadan önce hasta ile yüz yüze konsültasyon yapar. Hastanın endişelerini ve estetik hedeflerini dinledikten sonra fiziki muayeneyi tamamlar. Mevcut ve geçmiş tıbbi durum, kullanılan ilaçlar, alerjiler ve birçok farklı nokta hakkında bilgi alır. Daha sonra ameliyata engel herhangi bir durum olmaması halinde hasta özelinde meme dikleştirme ameliyatı planlamasını gerçekleştirir.

 

İdeal Meme Dikleştirme Adayları

 

Meme dikleştirme ameliyatı için ideal aday hedefleri ve olası sonuçlarla ilgili gerçekçi beklentileri olan, genel sağlığında ameliyata engel bir durum bulunmayan kişidir. Hamilelik ya da emzirme dönemindeki kişiler göğüsleri tipik şekillerini ve boyutlarını geri kazanana kadar meme dikleştirme ameliyatını ertelemelidir. Bu, doktora meme derisindeki gevşeklik miktarı, istenilen şekil ve boyut hakkında daha gerçekçi bir fikir verir.

 

Bazı kişilerde meme görünümünde, meme implantları ile tedavi edilebilen hafif sarkmalar olabilir. Ancak çoğu hasta daha kapsamlı bir tedavi gerektiren meme sarkması yaşar. Meme pitozunun bileşenleri, meme ucunun düşük konumlandırılmasını ve meme dokusunun bir miktar sarkmasını içerir. Bazı kadınlarda genetik nedenlerden dolayı meme sarkması yaşanırken kilo alımından sonra gelen kilo kaybının bir sonucu olarak tanımlanmış meme konturlarının kaybı da gelişebilir. Kilo değişikliği durumunda cilt genellikle memelerin yeni şeklini almaz. Ortaya çıkan hacim kaybı ve sönük meme görünümü kişide endişe yaratabilir.

 

Meme dikleştirme ameliyatından önce hasta tüm aşamalarla ilgili olarak bilgilendirilmelidir. Hastalar hızlı bir iyileşme ve tatmin edici sonuçlar için ameliyat öncesi ve sonrası talimatlarını yakından izlemelidir.

 

Hastanın konsültasyonuna dayalı olarak özelleştirilmiş bir cerrahi plan hazırlanır. Ameliyat öncesi randevudan ameliyat gününe kadar geçen sürede tıbbi geçmişte ya da fiziksel durumda ortaya çıkan değişiklikler ameliyat günü doktora bildirilmelidir.

 

Meme dikleştirme ameliyatına meme ucunun ve areolanın yerleştirilmesi için göğüsler işaretlenerek başlanır. Oluşturulan cerrahi plana göre kesiler yapılır. Tipik olarak meme dikleştirme kesileri meme ucunun çevresinden dolanır ve ardından dikey olarak memenin altına doğru yapılır. Fazla deri alınıp çevre doku sıkılaştırıldıktan sonra kesiler kapatılır.

 

Meme dikleştirme ameliyatından kaynaklanan komplikasyonlar nadir olsa da her cerrahi prosedürde olduğu gibi bazı riskler vardır. Hastaların küçük bir yüzdesi yalnızca geçici bir durum olabilen meme başı his kaybı yaşarlar. Yer çekimi meme dokusunu etkilemeye devam edeceğinden nüks, hastaların küçük bir kısmı için problem olabilir.

 

Meme Dikleştirme İyileşme Süreci

Meme dikleştirme ameliyatından sonra iyileşme sürecinde bir miktar ağrı olması olağandır. Ameliyattan sonra ortalama 4 hafta süreyle memeleri destekleme özelliğine sahip özel bir sutyen kullanılır. Ameliyattan sonraki ilk hafta mümkün olduğunca dinlenmeye özen gösterilmelidir. Egzersiz yapılmamalı ve ağır kaldırılmamalıdır.

 

Meme dikleştirme ameliyatı, cerrahın meme başı çevresinde ve memenin alt yarısının ortasından aşağı doğru kesiler yapmasını gerektirir. Sonuç olarak bu bölgelerde yara izleri olur. Genellikle ameliyattan 3 ay kadar sonra yara izlerinin iyileşme süreci hız kazanır.

 

Meme dikleştirme ameliyatı ile elde edilen sonuçlar uzun ömürlüdür. Ancak göğüslerin yaşlanma ve yer çekimi nedeniyle zaman içinde değişmeye devam edeceği gerçeği göz ardı edilmemelidir. Kilonun korunması ve sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürülmesi meme dikleştirme ameliyatı sonuçlarının daha uzun süreli korunmasını sağlar.



Çok Okunanlar

2024-09-20 21:49:11