Yerel >> Vanda Haber


İşletmenizin Neden Kurumsal SEO Hizmetine İhtiyacı Var?


Link [2022-04-13 01:13:37]



Binlerce sayfalık içerik SEO açısından faydalı olsa da, aynı zamanda bir yük de olabilir. Bu nedenle, büyük bir dijital varlığı olan her kurumsal veya kurumsal düzeydeki şirket, eski verilerinin onları engellemediğinden emin olmak için düzenli denetimler yapmalıdır.

Simur Digital tarafından sunulan kurumsal SEO hizmetlerini kullanarak, işletmenizin web sitesini arama motoru sonuçlarının en üstünde görmenize ve orada kalmanıza yardımcı olacak yeni bir SEO stratejisine bağlı kalabilirsiniz. 

İşletmelerin çevrim içi olarak on (veya yüz) binlerce web sayfasına sahip olması yaygın bir durumdur. Kurumsal düzeydeki şirketlerin benzersiz arama motoru optimizasyonu ihtiyaçları vardır. Bu nedenle, kurumsal düzeydeki işletmelerin ihtiyaçlarını anlayan ve daha önce kurumsal SEO denetimleri yapma konusunda çok fazla deneyime sahip bir SEO ajansı ve SEO uzmanı ile çalışmaları gerekir. 

 

SEO çalışmalarının doğru yapılmaması ya da ihmal edilmesi Google arama motoru algoritmaları değiştikçe ya da rakipler SEO çalışmalarına ağırlık verdikçe sıralamanın düşmesi söz konusu olabilir. SEO denetiminin kısa sürede yapılması ve uygun SEO stratejilerinin belirlenmesi kurumsal web sitelerinin konumunu iyileştirir. 

 

Kurumsal SEO stratejisi ,büyük ölçekli bir işletmenin ihtiyaçları etrafında döner. Kurumsal web siteleri genellikle çok sayıda eski sayfaya sahiptir ve SEO ihtiyaçları küçük ölçekli işletmelerinkinden farklıdır. Ancak kurumsal işletmelerin de zirveye çıkmak ya da zirvede kalmak hatta çevrim içi varlıklarını stratejik olarak yeni pazarlara doğru genişletmek için kapsamlı kurumsal SEO çalışmalarına ihtiyaçları vardır. 

 

Başarılı bir kurumsal arama motoru optimizasyonu stratejisi, bir markanın mevcut sıralamasını korurken daha yüksekleri de hedefler. Google'ın algoritması sürekli değişim halinde olduğundan sağlam bir kurumsal SEO stratejisi işletmeler için SEO’dan daha fazla yatırım getirisi anlamına gelir. 

Kurumsal SEO Nasıl Yapılır?

Arama motoru optimizasyonu (SEO) birçok küçük işletmenin dijital pazarlama çabalarında aktif bir rol oynasa da, kurumsal organizasyonlar için aynı şey her zaman söylenemez. Bununla birlikte, büyük markalar, özellikle çevrim içi alanlarda varlıklarını sürdürmek istiyorlarsa, SEO'ya en az küçük işletmeler kadar ihtiyaç duyarlar.

 

Aynı arama motoru sonuç sayfalarında (SERP'ler) çalışsalar da, organik arama söz konusu olduğunda büyük markaların küçük markalardan farklı ihtiyaçları ve zorlukları vardır. Büyük ölçekli bir kurumsal şirketin web sitesinde, yerel bir işletme için kullanılan stratejinin aynısı kullanılamaz ve aynı sonuçların elde edilmesi beklenemez. Büyük bir işletmeniz, büyük bir e-ticaret siteniz veya tek bir işletme için birden fazla alan adınız varsa, kurumsal SEO'ya dönmeniz gerekir. 

 

Kurumsal SEO, ilgili geri bağlantıların güvenliğini sağlamak, yüksek kaliteli içerik üretmek ve sitenin teknik hatalardan arınmış olmasını sağlamak dahil olmak üzere geleneksel SEO ile aynı uygulamalara dayanmaktadır. Ancak daha büyük ölçekli çalışmaların karmaşıklığı ile başa çıkmak için daha gelişmiş taktikleri de kapsar. Bu komplikasyonlara rağmen, büyük markalar ve etki alanları, SEO çabalarında stratejik olmaları durumunda organik aramadan büyük ölçüde faydalanabilirler.  

 

Her işletme SEO'dan yararlanabilir, ancak kurumsal kuruluşlar için özellikle avantajlı olan birkaç etkisi vardır. Çevrimiçi görünürlüğü artırmak, SEO'nun birincil amaçlarından biridir. Hızlı ve dinamik bir çevrimiçi dünyada, diğer markaların denizinde kaybolmak çok kolay. Adınızı duyurmak ve insanların hatırlamasını sağlamak, çok önemli olduğu kadar zordur.  Markanızı organik aramada öne çıkarabiliyorsanız, markanızın görünür olmasını sağlama şansınız çok daha yüksektir. İnsanlar bir şey aradığında ve markanız göründüğünde, sitenizi ilk gördüklerinde ziyaret etmeseler bile SERP'de adınızı görebilirler. Böylece esasen kullanıcılara kuruluşunuzu bulmaları için başka bir yol vermiş ve markanız hakkında farkındalıklarını artırmış olursunuz.

 

SEO ayrıca marka ve itibar yönetimine de yardımcı olabilir. İnsanlar internette marka adlarını aradıklarında genellikle çeşitli sonuçlar bulurlar. Bazıları sitenizden veya sosyal medya profillerinizden, haberlerden ve diğer üçüncü taraf kaynaklardan gelebilir. Ancak üçüncü taraf kaynakların markanız hakkında söylediklerini her zaman kontrol edemezsiniz. Olumlu, olumsuz veya ikisinin arasında bir yerde olabilir. SEO olmadan, bu üçüncü taraf kaynaklar sizden üst sıralarda yer alabilir ve içeriklerini insanların SERP'lerde gördüğü ilk şey haline getirebilir. Web sitenizde, sosyal medya kanallarında ve sahip olduğunuz veya yönettiğiniz diğer çevrim içi platformlarda görünenleri kontrol edebilirsiniz. Bu sayfalar aracılığıyla mesajınızı kullanıcılarla paylaşabilir ve markanızla olumlu bir ilişki kurmalarını sağlayabilirsiniz.

 

Kurumsal markaların, ürünlerine ve hizmetlerine ilgi duyan ve potansiyel olarak sadık bir hedef kitlesi vardır. İnsanlar markanın adını bilirler ve muhtemelen internette onu ararlar. Aradıkları içeriğe sahip olunması, SERP'lerden markanın adının  seçilmesi olasılığını artırır. Bu, markanın web sitesine daha fazla trafik çeker ve dönüşüm şansını artırır. SEO ayrıca bu kitleyi genişletmeye yardımcı olabilir. Okuyucuların çoğu markanızla ilgilenmeyebilir, ancak çoğu genel alanınızla ilgili bilgileri arar. Bu bilgileri sağlayan içeriğiniz varsa, bu kullanıcıları alanınıza çekebilir. Ayrıca markanızla olan etkileşimleri sizi daha güvenilir gösterir, bu da sıralamalarınızı olumlu yönde etkileyebilir ve daha fazla okuyucuya ulaşmanıza yardımcı olabilir. 



Çok Okunanlar

2024-09-20 10:05:09