Yerel >> Vanda Haber


İlim yayma cemiyeti 70. yıl programı


Link [2022-04-22 07:53:31]



Kur’an-ı Kerim tilaveti ile açılışı yapılan program dualar okunarak kuruluşundan bugüne kadar maddi ve manevi katkı sağlayan hayır sahipleri yad edillerek devam etti. İlim Yayma Cemiyeti Van şubesinin kurucu Başkanı Mehmet Sıddık Abbasioğlu ve bir önceki Şube Başkanı  Abbas Güngör selamlama konuşması yaptılar.

İlim Yayma Cemiyeti Van Şube Başkanı Av. Zahir SOĞANDA da yapmış olduğu konuşmada:  “İlim Yayma Cemiyeti Van Şubesinin kuruluşundan beri yapılan hizmetleri ve süreci anlatarak “Türkiye’nin Çınarı İlim Yayma Cemiyeti’nin Türkiye'de ilk olarak İmam Hatip Okulları yapıp bu okulları Milli Eğitime Bakanlığına devir eden kurumdur.

Türkiye’ye 100'ü aşkın imam hatip lisesi kazandıran ve Öğrencilerin barınma ihtiyaçları için yurtlar yapan Türkiye’nin ilk “Kamu Yararına Çalışan Sivil Toplum Kuruluşu”. Unvanınız alan Cemiyet Türkiye’de öğrencilerin ihtiyaçlarında  kullanmak üzere iftar, kurban ve zekat faaliyetlerini başlatıp; 70 yıldır aynı istikamet üzere kuruluşundaki ilk günkü gibi aynı aşk ve heyecanla hareket eden; şeffaf ve kararlı gayretini hiç kaybetmeden  doğru istikamet üzerinde yürüyen hayır sahiplerin bir araya gelerek kurduğu Sivil Toplum kuruluşudur.”

İlim Yayma Cemiyeti yapmış olduğu taktire şayan hizmetlerle  ilimizin ve Türkiye gençliğine yapmış olduğu birçok eğitim çalışmalarıyla ülkemizin bir değeri haline geldiğini belirtti.

Başkan SOĞANDA “Türkiye’nin Çınarı İlim Yayma Cemiyeti Yaptığı hizmetlerle 1953 yılında Bakanlara Kurulu Kararıyla, Kamu Yararına çalışan dernekler statüsünde kazanmıştır. İlim Yayma Cemiyeti, hayır sever milletimizin büyük katkılarıyla ülkemizin sosyo kültürel yapısına ve eğitimine büyük katkılar sağladığına, yapılan hizmetlerin sadece Allah rızası ve tamamen gönüllülük esasıyla yürütüldüğüne dikkat çekti.



Çok Okunanlar

2024-09-19 12:00:54