Yerel >> Vanda Haber


İlçelerde son dakika gelişmeleri


Link [2022-04-01 10:13:08]



Masa tenisinde kupalar sahiplerini buldu

Van’ın Başkale ilçesinde düzenlenen “Ortaokullar Arası Masa Tenisi Turnuvası” sona erdi.

Başkale Spor Salonunda düzenlenen turnuvaya 11 takım ve 33 öğrenci katıldı. Farklı kategorilerde yapılan turnuvada, sporcular dereceye girebilmek için rakipleriyle kıyasıya mücadele etti. Takım oyunlarında Fatih Ortaokulu, bireysel mücadelede ise Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden Güneş Çafri’nin şampiyon olduğu turnuvanın finalini Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysel Bozkurt ile çok sayıda taraftar izledi.

Kupa töreni öncesi konuşan Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirterek, “Okullar Arası Masa Tenisi Turnuvası büyük bir heyecana sahne oldu. Yarışan öğrencilerimiz güzel mücadele ederken, tribünde onları destekleyen öğrenciler ise büyük heyecan yaşadı. Bu turnuvada emeği geçen herkese teşekkür ederim, öğrencilerimize başarılar dilerim” dedi.

Turnuva sonunda Kaymakam Asım Solak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysel Bozkurt, dereceye girenlere kupa ve madalya takdim ederek tebrik etti.Kodla Muradiye’ projesini tamamlayan öğrencilere belgeleri verildi

 Van’ın Muradiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün "Kodlama, Robotik ve Stem Atölyesi" projesi bünyesinde gerçekleştirilen 'Kodla Muradiye' eğitimine katılan öğrencilere başarı belgeleri verildi.

“Geleceğin Yazılımcıları Muradiye’de Yetişiyor” sloganıyla başlatılan 'Kodla Muradiye' eğitimiyle öğrencilerin kodlama yapması, kendi uygulamaları ve oyunlarını geliştirmesi, robotik çalışmalar yaparak tüketen değil üreten nesil haline gelmeleri amaçlanıyor. Bu çerçevede ‘Blok Tabanlı Robotik Kodlama’ kursunda Arduino ve Stem robotik setleri ile öğrencilerin üretim kültürünün farkında olmaları, elektronik ve kodlama kavramlarını tanımaları sağlandı.

Aldıkları eğitimin ardından başarı belgesi alan öğrenciler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Zorlu'ya yapmış oldukları 3D kalem çalışmalarını hediye etti. Öğrencilerin yaptığı çalışmalardan dolayı gurur duyduklarını söylenen İlçe Milli Eğitim Müdürü Zorlu, emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Çatak’ta imamlara cübbe giydirme merasimi

Van’ın Çatak ilçesinde imamlar için cübbe giydirme töreni düzenlendi.

Şehit Talha Musap Salçuk Anadolu İmam Hatip Lisesinin konferans salonunda düzenlenen törene Çatak Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, İlçe Müftüsü Abdullah Uzel ve din görevlileri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşan Kaymakam Mehmet Erdem Akbulut, “Vatandaşlarımızın ibadetlerini huzur ve güven içinde geçirmeleri için tüm kurumlarımızla koordinasyon içinde çalışıyoruz. İmamlık, Peygamber mesleğidir. Camilerimizi çocuklarımıza ve insanlarımıza sevdirmek sizlerin elindedir. Gösterdiğiniz gayretli çalışmalarınız ile toplumu iyi ahlak üzerine yönlendirebilirsiniz. İlçemize yeni atanan imamlarımızın görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İlçe Müftüsü Abdullah Uzel ise ilçeye atanan ve görevlerine yeni başlayan din görevlilerini taltif etmek için cübbe ve sarık giydirme merasimi düzenlendiklerini söyleyerek, “Programımıza katılarak bizleri onure edip, müftülüğümüze her türlü desteği sunan Kaymakamımız Mehmet Erdem Akbulut’a teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kaymakam Akbulut, Çatak İlçe Müftülüğüne atanan imamlara cüppe ve sarık giydirdi.

Erciş’te çiftçilerle istişare toplantısı

Van’ın Erciş ilçesinde muhtarlar ve çiftçilerle istişare toplantısı yapıldı.

Erciş Kaymakamlığı, Erciş Belediyesi ve Erciş Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle kaymakamlık konferans salonunda istişare toplantısı düzenlendi. Kaymakam Adayı Hüseyin Bozoğlan’ın açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, insanlığın en temel besin kaynaklarının yetiştiği ve günümüz dünyasında en önemli varlıklardan biri olan toprak ve suyun kullanımını önemsemek için toplandıklarını belirtti. Mehmetbeyoğlu, “Ülkelerin ekonomik kalkınmalarının yanı sıra tarımsal kalkınmanın da büyük önem arz ettiği günümüzde, artık gelişmiş ülkeler tarımsal verimliliği artırma ve suyu bilinçli kullanma politikaları izlemektedir. İlçemizin aynı zaman çok önemli hayvancılık ve tarım şehri olduğunu unutmamamız gerekmektedir. Genel olarak bakıldığında ilçemizde yaklaşık 500 bin dekarlık tarım alanı, 8 bin 700 dekarlık bahçe alanı, 1 milyon metrekarenin üzerinde de çayırlı mera alanı bunmaktadır. Erciş'te hayvancılık olarak bakıldığında 410 bin adet küçükbaş, 45 bin adet büyükbaş, 50 bin kümes hayvanı, 25 bin adet ticari kümes hayvanı ve 9 binden fazla kovan bulunmaktadır. Bu verilerde göstermektedir, ilçemiz aynı zamanda önemli bir hayvancılık yeridir” dedi.

Tarım ve Orman Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Hakan Çiftçi’nin yaptığı bilgilendirmenin ardından program son buldu.



Çok Okunanlar

2024-09-19 15:51:31