Yerel >> Vanda Haber


Erdoğan Vanlı İmam Muhsin Kara'yı tebrik etti


Link [2022-04-22 10:13:43]



Suudi Arabistan'da düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nda ezan dalında birincilik elde eden Muhsin Kara yaptığı başarı ile Dünya gündemine oturdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'da düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nda ezan dalında birinci olan Vanlı İmam Muhsin Kara'yı tebrik etti.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Van’ın Erciş İlçesinde ikamet eden şimdi ise meslek geri Sivas’ta Şarkışla Ravza Camisi İmam Hatibi olan Muhsin Kara ile telefonda görüştü.

Yapılan telefon görüşmesinde Erdoğan, "Öncelikle tebrik ediyorum. Rabb'im başarılarınızın artarak devamını nasip etsin. Daha önce de TRT'deki Kur'an-ı Kerim okuma yarışmasında ikincilik varmış. Maşallah." Dedi.

Muhsin Kara’ya aslen nereli olduğunu soran Cumhurbaşkanımız, "Van Ercişliyim Sayın Cumhurbaşkanım." yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Allah yar ve yardımcınız olsun. Hanımefendiye selam." diyerek, "Şu anda kaç çocuk var?" sorusunu yöneltti.

Kara, biri kız biri erkek iki çocuğu olduğunu ifade etti. Erdoğan da yanıt olarak "Allah acılarını göstermesin." karşılığını verdi.

Yapılan telefon görüşmesinin sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "İnşallah daha sonra haberleşiriz. Allah yar ve yardımcın olsun. Oradaki kardeşlerimize de çok selamlar söyle." Sözlerine karşı Kara ise, "Rabb'im sizleri başımızdan eksik etmesin. Sesinizi duymak bizim için onurdur. Ellerinizden öpüyorum Cumhurbaşkanım." şeklinde cevap verdi.



Çok Okunanlar

2024-09-20 03:41:10