Yerel >> Vanda Haber


Deli Çay dondu


Link [2022-01-25 09:32:08]



Son haber: Van'ın Erciş ilçesinde inci kefali balığı göçünün en güzel şekilde izlendiği Deli Çay, soğuk hava nedeniyle buzla kaplandı.

“Deli Çay'ın donan halini fotoğrafladı”

Yazın inci kefali göçünü ve martıları çeken fotoğraf sanatçıları, kışın da Deli Çay'ın donan halini fotoğrafladı. Fotoğrafçı Ahmet Mesut Özlek, daha önce Deli Çay'a balık göçünü izlemek için geldiğini belirterek, "Yazın balık göçünü, şimdi ise aynı çayın donan halini fotoğraflıyoruz.

“Soğuk hava eltili”

İlçemizde yoğun kar yağışı ve soğuk hava etkili oldu. Burada çayın donduğunu gördük. Arkadaşlarımızla donan çayı fotoğrafladık. Aynı zamanda birbirimize modellik yaptık.

“Drone ile görüntüler aldık.”

 İlçemizde bulunan bu turistlik nokta yazın ne kadar rağbet görüyorsa kışın da bu güzellikleriyle ön plana çıkmasını istiyoruz" dedi.

Deli çay Tarihi

Deliçay ismi yavuz Sultan selim vermiştir.olay şöyle gelişir: Yavuz Sultan selim Çaldıran seferinde sonra köyün ortasindan geçen deliçay suyundan geçmek zorunda kalır. Deliçay ismi yavuz Sultan selim vermiştir. Olay şöyle gelişir: Yavuz Sultan selim Çaldıran seferinde sonra mahallenin ortasından geçen deliçay suyundan geçmek zorunda kalır fakat su azmıştır.askerler her ne kadar geçmek istemesede yavuz sultan selim emir verir ve der ki:bakalım biz mi deliyiz yoksa bu çayır mı der ve askerlere deliçayı geçmelerini emreder.tabii ki askerler mecburen geçerler ama su çok coşkun olduğu için çoğu asker şehit olur.bunun için padişah buraya deli çayır manasında DELİÇAY der

Coğrafya

Van iline 115 km, Erciş ilçesine 15 km uzaklıktadır.yazın deliçay sayaesinde çok sulak ve yeşil alan bakımından muhteşem.deliçay da bulunan deliçay kanyonu hiç kimse tarafından bilinmemektedir.,



Çok Okunanlar

2024-09-22 00:31:41