Yerel >> Vanda Haber


DAKAF’22’de YYÜ Farkı


Link [2022-03-12 15:53:45]



Üniversitemizin de Paydaşı Olduğu Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF’22) Sona Erdi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Standına İlgi Yoğun Oldu

Öğrencilere ve mezunlara yönelik yüzlerce firmanın yer aldığı, mezun ve mezun adayları için iş ve staj imkânı bulabilecekleri bir ortamın oluşturulduğu fuara katılım yüksek olurken, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi standına da ilgi yoğun oldu.

Van’dan, Üniversitemizin kent paydaşları olan birçok kurum ve kuruluşun da katıldığı fuar; bölgede faaliyet yürüten kurum, kuruluş, işletme ve üniversiteleri bir araya getirerek öğrencilerin, meslekler hakkında detaylı bilgi almaları, firmaları tanımaları ve kendi işlerini kurmaları gibi konularda bilgilenmelerini sağlayarak öğrencilerin kariyer planlarına yön vermeleri noktasında etkin rol oynamaktadır.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, fuara bir kez daha ev sahipliği yapmaktan çok büyük gurur ve mutluluk duyduğunu belirtti.

-Rektör Çomaklı: “Fuara katılan gençlerimiz, gelecekte ülkemizi daha güzel yarınlara taşıyacak.”

Aynı çatı altında birden fazla organizasyonun bir araya geldiği DAKAF 22’de önemli panellerin, gerçeği aratmayacak mesleki simülasyonların ve alanında uzman kişilerce düzenlenen söyleşilerin gerçekleştiğini aktaran Rektör Çomaklı, “kamu kurumları ile üniversiteler tarafından sağlanan imkânlar ve atılan tüm adımların gençlerin geleceğe güvenle bakmalarını sağlamaktadır. Sorunsuz bir şekilde tamamladığımız DAKAF 22’nin öğrencilerimiz için de verimli geçtiğini düşünüyorum. Gençlerin farklı sektörler, firmalar ve kamu kurumlarıyla bir araya gelerek geleceklerine, kariyerlerine yön verebildiklerini görmek bizleri ziyadesiyle memnun ve mutlu etti. Sağlanan bütün imkânlar, yapılan tüm etkinlikler gençlerimizi geleceğe hazırlamak, sektörlerin ihtiyaç duyduğu bilgi ve becerilerle donatmak için. Bir kariyer adımı olarak değerlendirdiğimiz bu büyük buluşmalara iştirak eden her bir gencimiz, gelecekte ülkemizi daha güzel yarınlara taşıyacaklar ve edindikleri bilgi, birikim ve becerilerle ülkemize önemli değerler katacaklar. Gelecek; Türkiye’yi bölgesinde etkin, dünyada saygın ve müreffeh bir ülke olarak zirveye çıkaracak gençlerindir.” ifadelerini kullandı.

-Kayri: “Doğu Anadolu Kariyer Fuarı’nda tekrar bir araya gelmekten son derece mutluyuz.”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli’nin adına fuara katılan ve fuarla ilgili TRT Erzurum Radyosu’nun canlı yayınında değerlendirmeler yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kayri, sözlerine; öncelikle Cumhurbaşkanlığımızın Himayelerinde ve İnsan Kaynakları Ofisinin Başkanlığında, Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde;  üniversiteler, kamu ve özel sektör kurumları ile meslek odalarının iş birliğinde gerçekleştirilen Doğu Anadolu Bölgesinin en nitelikli ve en etkili  organizasyonlarından biri haline gelen Doğu Anadolu Kariyer Fuarı’nda tekrar bir araya gelmekten son derece mutlu olduklarını ifade ederek başladı.

“Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak bu sürece en etkin şekilde katkı sunmayı can-ı gönülden arzu etmekteyiz.”

Bu denli büyük bir fuara katılımın her kurum ve kuruluş için bir prestij olarak kabul edildiğini belirten Kayri, “istihdam ve kariyer olanaklarını canlandırmak hedefiyle Türkiye’nin değişik sektörlerinde hizmet veren önemli kuruluşların yer aldığı, öğrenciler ile akademisyenlerin, sektörün öncü isimleriyle bir araya gelmelerine aracı olan bu güzide buluşmaya Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ailesi ve kent paydaşlarımız olarak iştirak etmekten dolayı ziyadesiyle kıvanç duyuyoruz. Çok yönlü gerçekleşen bu etkinlik, öğrencilerin iş ve staj bulma süreçleri ile istihdamlarına yönelik girişimlerde bulunmalarını sağladığı gibi, sadece öğrencilerin kariyerine değil, katılımcı firmaların gelecek projeksiyonlarına da büyük katkı sunmaktadır. Ülkemizin her bölgesindeki üniversiteli gençler için istihdam konusunda fırsat eşitliği sağlamayı, Ülkemizde istihdamın büyük bir kısmını oluşturan KOBİ’lerimizin insan kaynakları ve yetenek kazanımı süreçleri hakkında farkındalıklarını ve kapasitelerini artırmayı, Üniversite kariyer merkezlerinin aktif hale getirilerek, işverenler ile ilişkilerini güçlendirmeyi, Kamu kurumlarına işveren olarak nitelikli işgücü kazandırmayı amaçlayan Fuar kapsamında biz de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak bu sürece en etkin şekilde katkı sunmayı can-ı gönülden arzu etmekteyiz.” dedi.

“Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi her daim, teknolojik gelişmelere ayak uydurma ve bu gelişmelerle küresel bir etki yaratma gayesindedir.”

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinin her daim, teknolojik gelişmelere ayak uydurma ve bu gelişmelerle küresel bir etki yaratma gayesinde olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Murat Kayri, “Üniversitemiz stratejik amaçlarından ilkini ‘Girişimcilik ve Ar-Ge potansiyelini geliştirmek’ olarak belirlemiştir. Stratejik amaçlarını gerçekleştirmek adına girişimcilik ve Ar-Ge çalışmalarına hız veren Üniversitemiz, bünyesinde kurulan Van Teknokent’i daha aktif hale getirerek burada yapılan faaliyet sayısını ve çeşitliliğini de artırmıştır.” bilgilerini aktardı.

Kayri ayrıca, konuşmasını “Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak en kıymetli mensuplarımız olan öğrencilerimiz için üniversitemizde eğitim aldıkları zaman diliminde olduğu kadar mezun olduktan sonra da hayata atıldıkları dönemde de onlara destek olmak için sorumluluğumuzun farkındayız. Zira, Küreselleşme olgusu ile birlikte dünyadaki dönüşüm her alanı etkilediği gibi iş dünyasını da köklü şekilde etkilemiştir.  Buna bağlı olarak iş yaşamında ve istihdam hizmetlerinde paradigmalar da değişmiş önemli yenilikler meydana gelmiştir. İçinde yaşadığımız bu bilgi çağında veya kimi kuramcıların insan sonrası çağ diye nitelendirdiği günümüzde kas gücünün yerini beyin gücü, fiziksel gücün yerini bilginin gücü almaktadır. Bu dönüşümlerin, öğrencilerimizin kariyer gelişimine de doğrudan etkileri olmaktadır. Bu çerçevede iş yaşamında nitelikli tek birey yerine takım odaklı çalışabilen kişiler, tek bir alanda uzman bireyler yerine farklı alanlar için transfer edilebilir becerilere sahip kişiler, sabit bir iş yerinde ve sabit zaman aralıklarında çalışan kişiler yerine esnek zamanlarda ve değişen mekânlarda çalışabilen bireyler istenmektedir. Yaşanan bu değişimleri doğru okumak, iş dünyasındaki gelişmeleri takip etmek ve yeni beklentilerin farkında olmak bireylerin sağlıklı bir kariyer gelişimi gerçekleştirmeleri için önemlidir.” şeklinde sürdürdü.

“Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.”

Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Kariyer Merkezinin, yaşanan paradigma değişimleri bağlamında başta üniversite öğrencilerimize olmak üzere, bölgesel ve ulusal çapta kariyer gelişim hizmetleri vermeyi, bu konuda farkındalık oluşturmayı, ihtiyaç duyan bireylere mesleki rehberlik ve kariyer gelişimi alanında destek vermeyi amaçladıklarını söyleyen Kayri, “Üniversitemizin mevcut bilimsel potansiyeli, değerli akademisyenleriyle birlikte bütün gücümüzle ve şevkimizle bu amaç uğrunda çalışacağımıza kalben inanıyorum. Dakaf paydaşlarımızla tekrar bir arada olmaktan dolayı duyduğum mutluluğu dile getirirken, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı ve Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü olmak üzere bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.” sözleriyle röportajını tamamladı.

7-8 Mart tarihleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen Doğu Anadolu Kariyer Fuarı’nda düzenlenen yarışmalarda öğrencilerimiz, ikincilik ve mansiyon ödülü kazanmayı başardılar. Fuar, proje yarışmalarını kazananların ve çekilişe katılan öğrencilerin ödüllerini almalarının ardından sona erdi. Üniversitemiz öğrencilerinden Rümeysa Gök, Ar-Ge Proje Pazarı Yarışması’nda “Geleneksel Saklama Yöntemiyle Meyvelerin Mevcut Depo Ömürlerinin Artırılması: Meyve Kasası Tasarımı” çalışması ile ikinci olurken; Eren İzcier ise “Scaravan Endüstriyel Robotik Kol” çalışmasıyla mansiyon ödülüne layık görüldü.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen, Ağrı Belediyesi Başkanı Savcı Sayan ve Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın da katıldığı fuara; Üniversitemiz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kayri başkanlığında Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebaheddin Şevgin, Kurumsal İletişim İletişim Koordinatörü Doç. Dr. Soner İşimtekin, Kariyer Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Abdulkadir Gümüş ile iştirak ederken bölgedeki dokuz üniversitenin temsilcileri, 450 firma ve 50 binin üzerinde öğrenci de katılım sağladı. Van’dan ise Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Van Teknokent, Van Organize Sanayi Bölgesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van İŞGEM, Keep Net, Kaf Grup, Van Asya Ajans ve Genç Müsiad Van gibi paydaşlar da fuarda yerlerini aldı ve yoğun ilgiyle karşılandı.



Çok Okunanlar

2024-09-20 23:40:39