Yerel >> Vanda Haber


Çaldıran’da atıl bina 130 kişinin ekmek kapısı oldu


Link [2022-04-14 09:33:39]



Türkiye’nin en soğuk ilçesi unvanına sahip olan Çaldıran İlçesi Başkan Ensari ile yeni projelerle gelişerek geleceği parlak bir ilçe haline geliyor.

Van'ın Çaldıran ilçesinde yıllardır atıl durumda olan otogar binasını tekstil atölyesi için yenide onaran Başkan Şefik Ensari fason üretim yapan bir firmaya tahsis ederek 130 kişinin istihdam alan oluşturdu.

Şimdilik 130 kişin çalıştığı ileride ise 300 kişinin istihdam edileceği hedeflenen tekstil atölyesi Çaldıran’daki gençlerin ekmek kapısı oldu.

 

Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, Antalya`da iş insanı Cihan Yazıcı ile konuyu paylaşarak burada bir atölyenin iyi olacağını fikrine destek verdi.  İlçeye yatırım amaçlı gelen ve kısa zamanda üretime başlayan iş insanı Cihan Yazıcı, çoğunluğu genç kızlardan oluşan 130 kişiyi istihdam etmeyi başardı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Şefik Ensari, Hedeflerinin gençler için istihdam alanı oluşturmak ve ilçe ekonomisine katkı sunmak olduğunu söyledi.

Bu hedeflerden biride gençlerin aile bütçelerini katkı sağlamak için atıl durumda olan otogar binasını tekstil atölyesine dönüştürdüklerini belirten Başkan Ensari," İş insanı Cihan Yazıcı ile konuyu paylaştıktan sonra ilçemize davet ettik. Onun istemiyle ilk olarak binamızı onardık, doğal gaz ve diğer tesisatlarını tamamladık. Atölye kurumu bitti şimdi de 130 gencimiz istihdam ederek evlerine aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Bu ve buna benzer projelerimiz devam edecek.”

 

Çaldıran ilçesinde üretim yapmaya karar verdiklerini söyleyen İşletme sahibi Cihan Yazıcı ise burada ürettiğimiz Ürünleri Almanya, Hollanda, Avusturya gibi ülkelere ihraç etiklerini dile getirdi.



Çok Okunanlar

2024-09-20 07:20:43