Yerel >> Vanda Haber


Çaldıran’da AK Gençlik Kayak Festivaline yoğun ilgi


Link [2022-02-13 13:33:27]



Van'ın Çaldıran ilçesindeki Termal Kayak Merkezi'nde "AK Gençlik Kayak Festivali" yapıldı.

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen kayak festivaline Van ve ilçelerinde katılana gençlerin yanı sıra çevre illerden de çok sayıda kayaksever katıldı.

Yapılan festivalde gençler kızak ve kayaklarla eğlenirken öte yanda festivalde folklor ekibi gösteri ve meşale yürüyüşü ile çeşitli yarışmalar düzenlendi.

Van ve çevre illerden gelen konuklara Kayak merkezinde Çaldıran Belediyesi tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlar sunuldu.

Etkinliğe AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, AK Parti Van Milletvekili  Osman Gülaçar, Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Enseri, il yönetimi ile gençlik kolları üyeleri katıldı.

Bölgenin kış sporlarına çok müsait bir iklimi ve coğrafyası olduğunu söyleyen AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, "Bu festival sayesinde gençlerimiz doyasıya eğlendi. Gençlerimizin huzurlu, donanımlı olabilmeleri için çaba sarf ediyoruz. Bölgede yaz, kış festivaller düzenleniyor. Onlara iyi bir gelecek bırakmak istiyoruz.emeği geçen herkese teşekkürler ediyorum." dedi.

Ev sahipliğinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari ise Türkiye'nin en soğuk ilçesinde olduğunu ifade ederek,” Çaldıranın dezavantajı olduğu gibi avantajlarını da görüyoruz. Çaldıran ilçemizde bulunan termal kayak merkezi doğal kristal kardan oluşmakta. Pistimiz donanım ve ulaşım konusunda çok iyi. Amacımız geleceğimiz olan gençlere güzel bir ilçe bırakmak. ilçemiz soğuk olabilir ama yaptıkları hizmetlerle gönülleri sımsıcak tutuyor. Kış mevsiminde bile avantajları olan Çaldıran ilçemiz belli zamanlarda Türkiye’nin gündeminde bulunuyor. Buraya gelen tüm konuklarımıza geldikleri için teşekkürler ediyorum. " şeklinde konuştu.

 



Çok Okunanlar

2024-09-21 11:37:25