Yerel >> Vanda Haber


Çaldıran Belediyesi çıkan haberlerle ilgili açıklamada bulundu


Link [2022-02-03 15:53:49]



Yapılan açıklamayı sosyal medya üzerinde paylaşan Çaldıran Belediyesi şunları söyledi:

“Bu basın açıklaması 02.02. 2022 tarihinde Van Havadis Gazetesi'nde yayımlanan ve Ayhan Yazlık tarafından kaleme alınan "Bir Belediye Başkanı Düşünün. "adlı köşe yazısına ithafen bir tekzip metnidir.

Ayhan Yazlık'ın köşesine taşıdığı iddialar tamamen Belediyemizi karalamaya yönelik kara bir porapaganda olup gerçeği yansıtmamaktadır.

Adı geçen şahıs, 2022 Karla Mücadele kapsamında, tamamen usulüne göre yaptığımız araç kiralama ihalesini, usulsüzmüş gibi gösterip kendisini gülünç bir duruma düşürmüştür.

Kısacası Ayhan Yazlık'ın iddia ettiği gibi ihalemiz dost ahbap ilişkisine göre değil, tamamen Belediyemizin menfaatleri göz önünde bulundurarak yapılmıştır.

Asli astarı olmayan iddialarda bulunan Ayhan Yazlık'in iddialarına tek tek yanıt vermeden önce kendisine mesleğiyle ilgili birkaç hatırlatma yapmak istiyoruz. Bir haber yapıldığında habere konu olan kişi veya kişilerin görüşlerine başvurmadan tek taraflı haber yapmak gazetecilik etiğine uymuyor. Ayrıca bir gazetenin görevi kamu yararını gözeterek toplum yararına haber yapmaktır, siyasi partilere akıl ve tavsiyelerde bulunmak değil.

Söz konusu olan ihale süreci, aşağıdaki metinde belirttiğimiz gibi şeffaf ve usulüne göre yapılmıştır.

"Kış şartlarının çok çetin geçtiği Çaldıran ilçemizde Belediyemiz 22.12.2022 tarih ve saat 11:00’da ‘2022 Yılı Karla Mücadele Kapsamında Araç Kiralama İşi’ adı altında keşif bedeli (yaklaşık maliyet) 1.285.000,00 TL ile Açık ihale usulü ile ihaleye çıkmıştır. İhaleye iki istekli firma katılım sağlamış olup; anılan istekli firmalardan birinin teklif fiyatı yaklaşık maliyet bedelinden aşırı yüksek (% 40 dan fazla) olduğundan direk değerlendirme dışı bırakılmıştır. Aynı ihaleye katılım sağlayan diğer istekli firma % 38,32 kırımla 792.500,00 TL fiyat teklifi vermiştir. Ancak en avantajlı teklif sunan firmanın sunduğu iş deneyim belgesinin, idari şartnamenin 7.6. maddesinde; ‘Benzer iş olarak kabul edilecek işler aşağıda belirtilmiştir: Kamu veya Özel sektörde gerçekleştirilen tek sözleşmeye dayalı Karla Mücadele Hizmet Alım İşleri veya Her Türlü Araç Kiralama Hizmet Alım İşleri, benzer iş olarak kabul edilecektir.’ madde hükmü gereği istenen iş deneyim belgesinin işin niteliklerine uygun olmadığı tespit edilmiş olup, ihale iptal edilmiştir.

Açık ihale usulü ile yapılan ihalenin iptal ile sonuçlanması ve mevsim şartlarından kaynaklı nedenlerden dolayı ihalenin en kısa zamanda yapılabilmesi için ikinci defa 4734 sayılı kamu ihale kanunun 21/b maddesi gereğince keşif bedeli (yaklaşık Maliyeti) 1.080,800,00 TL ile pazarlık usulü ile ihaleye çıkılmıştır. 11/01/2022 tarihinde saat 11:00 da yapılan ihaleye davetiye gönderilen 6 istekli firmadan 3 istekli firma ihaleye katılım sağlamıştır. Ekonomik açıdan en avantajlı 1. Firma % 3.62’lik kırım ile 1.041.600,00 TL ile fiyat vermiştir.

Anılan ihalenin idari şartnamesinin 38. Maddesinin 3. Bendinde geçen ” İhale yetkilisi, karar tarihini izleyen en geç beş iş günü içinde ihale kararını onaylar veya gerekçesini açıkça belirtmek suretiyle iptal eder.” Hükmü gereği anılan ihale 12/01/2022 tarihinde ihale yetkilisi tarafından“ yeterli rekabet ve kırım oranı oluşmadığından ihalenin iptaline karar vermiştir.

4734 sayılı kamu ihale kanunun 21/b maddesi gereğince ikinci defa iptal edilen ihale mevsim şartlarından kaynaklı nedenlerden dolayı tekrar anılan kanunun keşif bedeli (yaklaşık Maliyeti) 945.700,00 TL ile pazarlık usulü ile ihaleye çıkılmış ve 9 istekli firmaya teklif verilmesi için davet gönderilmiş ve 6 istekli firma ihaleye katılmıştır. Ekonomik açıdan en avantajlı 1. Firma % 17.24’lük kırım ile 782.600,00 TL ile fiyat vermiş ve ihale Ekonomik açıdan en avantajlı 1. Firma üzerinde bırakılarak, ihale onaylanmıştır.

İlçemiz merkez ve kırsal mahallelerinde kardan dolayı kapanan yolların temizlenmesi için Söz konusu 2022 Yılı Karla Mücadele Kapsamında Araç Kiralama İşi ihalesi tamamen şeffaf ve usulüne göre yapılmış olup kamu oyunun taktirine sunuyoruz." ifadesi kullanıldı.



Çok Okunanlar

2024-09-21 20:48:22