Yerel >> Vanda Haber


Ambulans çağırmak ücretli mi?


Link [2022-04-20 10:35:28]



Sağlık Bakanlığı verilerine göre hastaların nakli için 112 servisinden ambulans çağırmak ücretli değildir. Özel ambulans hizmeti veren firmalarda ambulans hizmeti ücrete tabidir. Acil durumlarda ambulans taleplerinizi 112 servisini arayabilir.

Ülkemizde farklı acil yardım çağrıları için kullanılan 7 kuruma ait acil çağrı numaralarının (İtfaiye: 110, Jandarma: 156, Polis: 155, Sağlık: 112, Orman: 177, Sahil Güvenlik: 158, AFAD: 122) tek numara (112) altında toplanması amacıyla geliştirilmiştir.

Böylece, ambulans, itfaiye, jandarma, emniyet ve gerekli tüm diğer birimlerin aynı mekânda olduğu (112 Acil Çağrı Merkezleri) ve koordinasyon imkânı sağlayan model ile tüm ekiplerin en kısa sürede olay yerine ulaşmaları amaçlanmıştır.

Özel Ambulans Çağırmak Ücretli mi?

Özel ambulans hizmetleri ülkemizde her şehirde hizmet vermektedir. Belirli bir ücret karşılığında hasta nakil ambulansı, sabit ambulans hizmeti, organizasyon ambulansı hizmeti alınabilmektedir. Devlet ambulanslarında herhangi bir ücret ödemeniz gerekmezken özel ambulans taleplerinizde ücret ödemeniz gerekecektir

Özel Hastane Ambulansı Çağırmak Ücretli mi?

Özel hastane ambulansı çağırmak ücretlidir. Özel hastanelerin bünyesinde hizmet verebilen ambulans firmaları ücret almaktadır. Devlet hastanesinden özel hastaneye nakillerde 112 servisi ambulansları kullanılmasında herhangi bir ücret tarifesi bulunmamaktadır.

Belediye Ambulansı Çağırmak Ücretli mi?

Devlet ambulansları dışında Bazı belediyelerinde ambulans hizmetleri bulunmaktadır. Bu ambulansların kullanımı için belediyelerde gerekli birimlerle irtibata geçilmesi gerekmektedir. Hasta taşıma hizmetleri ve cenaze için belediye ambulansı hakkında detaylı bilgiyi telefonla belediyenin ilgili biriminden alabilirsiniz. Bu ambulanslar sabit ambulans hizmeti, organizasyon ve etkinlik ambulans hizmeti genelde vermezler.

Ambulans çağırmak ücretli mi konusu hakkında soru görüş ve önerilerinizi bizlere yorum bölümünden iletebilirsiniz.

112 Acil Çağrı Merkezi Sisteminin üç temel amacı vardır;

Acil durumlarda, birden çok numara yerine, tek bir numarayı (112) bilmenin yeterli olması,

Acil çağrı alındıktan sonra ihtiyaç duyulacak tüm ekiplerin en kısa sürede koordine olmalarının sağlanabilmesi,

Kurumların, gereksiz ve asılsız çağrılar nedeniyle artan iş yükünün azaltılması ve daha etkin çalışmasının sağlanması.



Çok Okunanlar

2024-09-20 05:53:48