Yerel >> Vanda Haber


6 parti lideri her ay bir araya gelecek


Link [2022-03-09 10:33:39]



Liderler buluşmasında "parti isimlerine" göre alfabetik sıra kriterine göre ev sahipliği üstlenilecek.

Bu çerçevede mart ayındaki buluşmada liderleri DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ağırlayacak.

Görüşmede Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş sürecinin yol haritası, ilkeler ve değerler çalışması ve tema bazlı çalışmaların yapılacağını söyleyen DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, 6 liderin üçüncü buluşmasının kendisinin ev sahipliğinde 27 Mart’ta gerçekleştirileceğini kaydetti. (İLKHA)

İLGİLİ HABERLER

6 muhalefet partisi akşam yemeğinde buluştu

CHP, İYİ Parti, Saadet, DEVA, Gelecek ve Demokrat Parti'nin liderleri güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışması için Çankaya Belediyesi'nin Ahlatlıbel tesislerinde bir araya geldi. Liderlerin toplantı sonrası yaptığı ortak açıklamada "Bugün de parti genel başkanları olarak bir araya gelerek, üzerinde uzlaşıya vardığımız yeni sistemle ilgili mutabakat metninin kamuoyuna takdimi üzerine görüştük ve 28 Şubat 2022 tarihinde milletimizle paylaşılmasında mutabık kaldık" denildi

CHP, İYİ Parti, Saadet, DEVA, Gelecek ve Demokrat Parti lideri güçlendirilmiş parlamenter sistemi çalışması için Çankaya Belediyesi'nin Ahlatlıbel tesislerinde bir araya geldi.

Habertürk'ten Mahir Kılıç'ın haberine göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla bir masa etrafında buluşan liderlerin gündemindeki en önemli madde güçlendirilmiş parlamenter sistem oldu.

19.30 sularında başlayan toplantı yaklaşık 5,5 saat sürdü.



Çok Okunanlar

2024-09-21 03:10:19