Yerel >> Ülkem Haber Ajansı


Ortaköy Muhtarı İlyas Sungur Gazetecileri iftar programına davet etti


Link [2022-04-23 00:14:04]



Ortaköy için birçok yenilikçi projeler yapan Sungur, basın mensupları olarak davetimize katılım sağladığımız için teşekkür ederim. Basın mensuplarının yerinin her zaman gönlünde ayrı olduğunu vurgulayan İlyas Sungur bu geleneği her sene düzenleyeceğini dile getirdi.

Özellikle bu sene ki iftar yemeğini yeni açılan ve köy yemeklerinin yapıldığı bir yerde yapmak istediğini, hem esnafımıza destek hem damak lezzeti köy yemekleri ile iftar yapmak köy kültürümüzü unutmamak anlamında beni mutlu etti dedi.  Toki konutlarında bulunan Kadriye’nin mutfağı isimli otantik köy yemeklerinin yapıldığı mekânda İftar programına özel yapılan köy yemekleri, köz ateşinde yapılan ekşi mayalı bazlama ekmeğinin lezzeti görülmeye değerdi.

Yapacağı ve katacağı projeleri değerlendiren Sungur; iki senedir pandemi süreci nedeniyle yapılamayan Üzeyir yayla şenliklerini Ortaköy muhtarlığı olarak bundan sonra Üzeyir yaylasında yapacaklarını, Üzeyir yaylasının da Ortaköy sınırlarının içerisine dahil edildiğini tescillettiğini söyledi. Ortaköy Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneğini kurduklarını vurgulayan Sungur, bu sene 11 veya 12 Haziran da birincisini düzenleyeceğimiz şenliği geleneksel hale getirerek devam ettireceğiz. Bu etkinliğimize Uşaklı sanatçılarımız ve Türkiye’nin sevilen sanatçılarından Mustafa Yıldızdoğan’ı davet ederek katılım sağlayan vatandaşlarımızın mutlu edebilmek için çaba göstereceğim. Sadece Uşaktan değil Türkiye’nin dör bir yanında bulunan Yörükleri de davet eden Muhtar Sungur, Uşak’ımızı tanıtmak kültürünü tüm dünyaya göstermek için ömrünün yettiği yere kadar mücadele edeceğini söyledi.

İftar programına Gazetecilerden, Uşak Gazeteciler Derneği Başkanı Elif Şentürk, Uşak Haber Ajansı Özkan Yavaş, Uşak Esnaf Gazetesi İzzet Dönmez, Uşak Haber Saati Halil Çavuşoğlu, Ege Ses Haber İsmail Çetin, Uşak Haber Net Ahmet Kozak, Ülkem Haber Ajansı Ramazan Arıbıçak teşvik etti.

ÜHA/Uşak



Çok Okunanlar

2024-09-16 22:02:13