Yerel >> Telgraf Gazetesi


Yesemek Komisyonu: Gaziantep kazanmıştır


Link [2022-03-24 12:33:59]



Gaziantep Kent Konseyi Yesemek Komisyonu, 'Kent Konseyi ve STK'lar Gaziantep'in geleceğine ve kültürel değerlerine sahip çıkmaya devam ediyor' mesajı verdi. 

Gaziantep Kent Konseyi Binasi'nda, Yesemek'le ilgili basın toplantısı düzenlendi. Komisyon Başkanı Sıtkı Severoğlu, kötü niyet olmadığını anca yanlış işler yapıldığını söyledi. Severoğlu, 'Baraj projesinin alandaki hafriyat ve yol çalışmalarından kaynaklanan son derece zarar verici etkilerinin yani sıra projenin ilerlemesi halinde diğer etkilerin potansiyeli göz önüne alındığında adaylıktan ilgili herhangi bir ilerleme kaybedilmeden önce baraj projesinin tamamen durdurulması ve şimdiye kadar hasar gören alanların tam olarak arkeolojik denetimle düzeltilmesi gerektiği düşünülmektedir' dedi. 

Severoğlu, 'Bu süreçte, Gaziantep Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu kararı  ile çalışmaların durdurulmuş olması, DSİ'nin ICOMOS ve Mahkeme kararı sonucunu beklemiş olması Yesemek için bir kazanç olmuştur Açılan davada  sonuçlandı. Orada yapılan çalışmalar durduruldu ve Gaziantep kazandı' dedi.

 



Çok Okunanlar

2024-09-24 04:26:52