Yerel >> Telgraf Gazetesi


Ünverdi: Hedef, Gaziantep’in merkez olması


Link [2022-04-15 16:33:09]



GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, savunma sanayi ve medikal sektöründe Gaziantep’i önemli bir merkez haline getirmek istediklerini söyledi.

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) iş birliğinde video konferans sistemi üzerinden düzenlenen "Gaziantep Geleceğini Şekillendiriyor: Sınırlarını Genişleten Bir Gaziantep" başlıklı çalıştaya katıldı. Çalıştayda konuşan Ünverdi,  önceliklerinin dijitalleşme ve yüksek teknolojinin sanayiye adaptasyonunu sağlamak olduğunu belirterek, ‘Buna bağlı olarak savunma sanayi ve medikal sektöründe Gaziantep’i önemli bir merkez haline getirmek, üretimde katma değer ve karlılığı artırmak ve yeşil üretime geçişi sağlamak istiyoruz. Aynı şekilde mesleki eğitim ve buna bağlı projelerle nitelikli personel yetiştirme ve kadın girişimciliğinin artırılmasını sağlamak da en büyük hedefleri arasında’ dedi.

Çalıştaydaki açılış konuşmasını gerçekleştiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, sürdürülebilirliğin sanayideki en önemli konu haline geldiğini, Gaziantepli sanayiciler olarak hem sorunları aşmak hem de yeniliklere hazır olmak zorunda olduklarını ve bu doğrultuda GSO olarak yenilikçi projeler geliştirerek sanayicilerin ve iş dünyasının önünü açmaya devam ettiklerini söyledi.

“Bu hedeflerimizi gerçekleştirdiğimizde sadece Gaziantep için değil tüm bölge sanayimiz için çok daha büyük rakamları konuşuyor olacağız ve yeni bir dönemin kapılarını aralayacağız” diyen Ünverdi, Gaziantep Sanayi Odası olarak kentte kurumlarla iş birliği içerisinde, sanayicileri ve firmaları da sürece dahil ederek Gaziantep ve Türkiye için yenilikler yapmaya devam edeceklerini ifade etti.  

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu Türkiye Ülke Direktörü Rubeena Esmail ve TEPAV Kurucu Direktörü Güven Sak’ın konuşmacı olarak katıldığı çalıştayda Gaziantep ve bölge ekonomisi, kamu-özel sektör iş birliğinin önemi, üretime dayalı ekonomi, yeşil dönüşüm ve enerji verimliliği konuları ile Gaziantep firmalarını bekleyen fırsatlar ve zorluklar değerlendirildi.



Çok Okunanlar

2024-09-23 22:28:36