Yerel >> Telgraf Gazetesi


Spora adanmış bir hekimin öyküsü


Link [2022-03-14 12:52:02]



1969 yılında Gaziantep’e gelen Dr. Bülent Yılmazer, tam 53 yıldır spor hekimliği yapıyor. Türkiye’nin ilk masa tenisi ve hentbol hakemlerinden olan Bülent Yılmazer, aynı zamanda voleybol ve basketbol hakemliği de yaptı. Dr. Yılmazer’in Türkiye ve Gaziantep’te birçok ünlü sporcuda emeği bulunuyor.

Bülent Yılmazer kimdir?

Bülent Ylmazer 1936 yılında Karaman’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamlayan Yılmazer, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Futbola Ankara’da 1950 yılında Ankara Gazi Gençlikspor takımında başlayan Yılmazer, 1956 yılına kadar aktif olarak futbol oynadı.

GAZİANTEPSPOR’A BÜYÜK EMEKLERİ OLDU

Bülent Yılmazer kendisini adeta spora adadı. 1956 yılında aktif futbolculuk hayatına nokta koyduktan sonra spor hekimi ve idareci olarak 50 yıldır Gaziantep’e hizmet ediyor. Gaziantepspor’un kurumsallaşmaya gidişinde emekleri oldu. Alt yapının temelinin atılmasına katkıda bulundu. Dava arkadaşları İbrahim Atay, Mustafa Kalpar Mustafa Okçu, M. Alper ile büyük emekler verdi.

UNUTAMADIĞI MAÇ

Hayatı anılarla dolu olan Yılmazer’in hayatı boyunca unutamadığı bir maç vardı. Gaziantep’te hala o maç konuşulur. Kırmızı siyahlıların üçüncü ligden ikinci lige geçiş maçıydı. Altındağspor ile oynayacaklardı ve maçı 4-0 almaları gerekiyordu. Son maçtı ve Altındağ Ankara’dan gelmiyordu. Böyle olunca hükmen 3-0 galip ilan edilecekti, ancak bu skor yetmiyordu kırmızı siyahlılara. Bülent Yılmazer de Ankaralı’ydı. Bu avantajını kullandılar ve Altındağ’ın Gaziantep’e gelmesini sağladılar. Gaziantepspor’da Altındağ’a adeta gol oldu yağdı ve ikinci lige çıkmayı başardı.

EN ÇOK ÜZÜLDÜĞÜ OLAY

Bülent Yılmazer’i yarım asırlık spor hayatında bir olay çok üzmüştü. Bir yönetici Yılmazer’in şeref tribününde her zaman oturduğu yere oturmasına izin vermedi ve onu dışarı davet etti. Ama o sırada görevliler o yöneticiye karşı geldi ve basın tribününe girmesini sağladılar. Bu olay Yılmazer’i çok etkiledi ve o günden sonra bir daha Gaziantepspor maçına gitmedi.

SPORCULARIN BABASI OLDU

Bülent Yılmazer, bütün sporculara babalık yapardı. Sporcu ve ailelerine ücretsiz muayene uygulardı ve tedavi ederdi. Tek kuruş almazdı.

O nedenle sporculara babalık yapmıştı. Yaptığı bu hizmet nedeniyle çok sevildi Yılmazer.

YAŞAR’IN FENERBAHÇE’YE VE MİLLİ TAKIMA GİTMESİNDE ROL OYNADI

O dönemde Altındağ’da oynayan kaleci Yaşar’ın Gaziantepspor’a gelmesinde ve Fenerbahçe ile Milli takım forması giymesinde de önemli rol oynadı Bülent Yılmazer.

MEKİKSPOR’A EMEKLERİ OLDU

Mekikspor’a abisi Rauf Yılmazer başkanlık yaparken kendisi de idarecilik yapmıştı. 1969-1972 yılları arasında Mekikspor’da görev aldı. 56 gol atıp 4 gol yiyen efsane takımın idareciliğini yaptı.

GAZİANTEP’Lİ FUTBOLCULARA YARARI OLDU

Mustafa Kalender, Mehmet Şahan, Ahmet Kahraman, Yusuf Demsoy, Hüseyin Kalpar, Bünyamin Süral, Ali Doğan gibi Gaziantep futboluna malolmuş birçok isme katkıları oldu Bülent Yılmazer’in.

TÜRKİYE’NİN İLK MASA TENİSİ HAKEMİ

Bülent Yılmazer Türkiye’nin ilk masa tenisi hakemi oldu. Ayrıca hentbolde de yine Türkiye’nin ilk hakemlerindendi. Öte yandan voleybol ve basketbol hakemliği de yaptı.



Çok Okunanlar

2024-09-24 06:30:58