Yerel >> Telgraf Gazetesi


Sorun enflasyon


Link [2022-02-26 11:12:45]



GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, ekonomideki en büyük sorunun enflasyon olduğunu açıkladı Yıldırım, ‘ Üretici ve tüketici fiyatlarında denge sağlayacak, aradaki makası kapatacak politikalara ihtiyacımız var’ dedi.

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) şubat ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında, Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Yıldırım, Türkiye ekonomisinde en önemli sorunun enflasyon olduğunu belirterek “Ocak ayı enflasyon rakamları ekonomimizdeki en önemli sorunun halâ enflasyon olduğunu gösteriyor. Ocak ayında TÜFE yıllık yüzde 48,69’a çıktı. ÜFE ise yüzde 93,53’e yükseldi. Üretici ile tüketici enflasyonu arasındaki fark 45 puan… Üretici fiyatları ile tüketici fiyatları arasındaki fark yüksekse bu TÜFE’nin daha da artacağının işaretidir. Üretici için en büyük sorun artık maliyet oluşturamama ve kârsızlık… Enflasyon, tüm toplum kesimlerinin ortak çıkarına yönelik bir tehdittir. Toplumsal bir problem halini almış olan yüksek enflasyonun düşmesi için, üretici ve tüketici fiyatlarında denge sağlayacak, aradaki makası kapatacak politikalara ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz ay geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden GTO 11 Nolu Katı-Sıvı Yakıtlar ve Enerji Meslek Komitesi Başkanı Necmi Alpay’ın anıldığı ve ailesinin de davet edilerek plaket takdim edildiği toplantıda konuşan GTO Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, “Şehrimiz için çok değerli hizmetleri olan Necmi Alpay, GTO ailesinin çok önemli bir ferdiydi. Örnek kişiliğiyle, bilgi birikimiyle sözü her zaman dinlenen kıymetli bir dosttu. Maalesef bundan 46 gün önce geçirdiği kalp krizi nedeniyle aramızdan ayrıldı. Kendisine Allah’tan rahmet, aramızda bulunan çok kıymetli ailesine de sabır ve baş sağlığı diliyorum. GTO ailesi olarak biz Necmi Alpay’ı asla unutmayacağız. Anısını saygıyla yaşatacağız.” dedi.

Gaziantep’in ihracat başarısını sürdürülebilir kılmak için pek çok çalışma yaptıklarını ve bu çalışmaların Gaziantep ve ülke ekonomisi için kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan GTO Başkanı Yıldırım da Yıldırım, hayata geçirdikleri proje kapsamında 50 dış ticaret uzmanı yetiştireceklerini söyledi.

Yıldırım, “Odamız bünyesinde kurduğumuz Dış Ticaret İstihbarat Merkezi ile de firmalarımıza bir anlamda dış ticaret koçluğu yapıyoruz. Ve merkezimiz çok güzel başarı hikâyelerine imza atıyor. Yine merkezimizin koordinasyonunda bir başka programı daha devreye sokuyoruz. Alman Uluslararası İş Birliği Kurumunun (GIZ) finansal desteği ile yürüttüğümüz program kapsamında 50 kişiye 2 ay yoğun bir eğitim programı uygulayacağız. 70 saat Temel Dış Ticaret Uzmanlığı, 15 saat, Uygulamalı Pazar Araştırması, 30 saat İş İngilizcesi eğitimi vereceğiz. Sonrasında da bu kişileri Gaziantep’teki dış ticaret firmalarında istihdam edeceğiz.  5 ay süreyle brüt asgari ücret maaşları da projeden finanse edilecek.” dedi.



Çok Okunanlar

2024-09-24 10:23:08