Yerel >> Telgraf Gazetesi


Şikayet edin


Link [2022-03-31 12:12:29]



Ramazan öncesi gıda ürünlerine gelen astronomik zamlar, vatandaşı çileden çıkardı. Tüketici Hakları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Bülent Yılmaz, ‘Fahiş fiyat uygulayanları ALO 174 ve ALO 175 hatlarına şikayet edin’ çağrısı yaptı.

Bülent Yılmaz, Ramazan süresince tüketicinin bilinçli davranması konusunda uyarılarda bulundu. Vatandaşlara ihtiyaçlarından fazla ürün almamalarını tavsiye eden Yılmaz, iftar ve sahur sofralarında olduğu kadar alışverişte de tasarruflu olmanın önemli olduğunu ifade etti. Alışverişe çıkmadan önce mutlaka ihtiyaç listesi yapılması gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, ‘Ramazan ayı öncesi bir anda fiyatlar artar ve fırsatçılık yapılır. Çünkü insanlar iftar ve sahur yapacak, gıda tüketimi artacak. Bunu suiistimal eden satıcılar var. Yine sağlığa zararlı gıda üretimnoktasında da çok sorun yaşarız’ diye konuştu.

Yılmaz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Vatandaşlarımız, Alo 174 Gıda Hattı ve Ticaret Bakanlığının Alo 175 Hattını ile ‘Haksız Fiyat Artışı Şikayet Bildirimi’ne bildirebilirler. Hepimizin bilinçli vatandaş, bilinçli tüketici olarak bunu yapmamız lazım. Örneğin bir markette son kullanma tarihi geçmiş bir ürün satılıyorsa bu durumda hemen Alo 174 numaralı gıda hattına bildirmemiz lazım. bozuk et satılıyorsa bildirmemiz lazım. Açıkta bir gıda ürünü satılıyorsa bunu bildirmemiz lazım. Diğer tüketici şikayetlerimizi ise Alo 175 numaralı tüketici hattını arayarak iletebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, abartılı iftar sofralarından da kaçınılması gerektiğine dikkat çekerek, israf edilmemesi gerektiğini dile getirdi.



Çok Okunanlar

2024-09-24 02:22:57