Yerel >> Telgraf Gazetesi


Şahinbey Belediyesi Kurban Bayramı’nda 80 milyon TL dağıtacak


Link [2022-04-27 08:59:55]



Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, en büyük hayalinin Düztepe Kavşağı'ndan Hürriyet Caddesine kadar bir viyadük yapmak olduğunu söyledi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlukentteki gazetecilerle iftar yemeğinde bir araya geldi. Kepenek Mahallesi’ndeki Şıh Meydan’ında düzenlenen iftara gazeteciler yoğun ilgi gösterirken programa kentteki yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. Tahmazoğlu, burada yaptığı açıklamada müjdeleri peş peşe sıraladı. En büyük hayalini de açıklayan Tahmazoğlu, ‘Düztepe'ye de battı çıktı yapma hayalim var. Onu da yaptıktan sonra hastanenin de yıkılması ile Hürriyet Caddesine kadar viyadük yapmak istiyorum' dedi. Kurban Bayramı ile ilgili de üjde veren Tahmazoğlu, ’40 bin aileye 80 milyon liralık kurbanlık yardımı yapacaklarını açıkladı. Tahmazoğlu, ‘Çocuğunu mesleki liseye gönderen ailelere aylık 500 lira maddi destek sağlayacağız. Çanakkale seferlerimiz bayramdan sonra başlıyor. 35 bin kişiyi daha götüreceğiz’ şeklinde konuştu.

DÜZTEPE’YE BATTI ÇIKTI

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, belediyenin çalışmalarından bahsederek vatandaşlara müjde üstüne müjde verdi. Dr. Ersin Arslan Hastanesi'nin yıkım kararının çıktığını belirten Tahmazoğlu, 'Şehir Hastanesi hizmete girdikten sonra oluşabilecek trafik yoğunluğuna karşı çalışmalar yaptıklarını belirten Tahmazoğlu,  Düztepe'ye çıkan yolu 6 şeritli yaptık. Düztepe'ye de battı çıktı yapma hayalim var. Onu da yaptıktan sonra hastanenin de yıkılması ile Hürriyet Caddesine kadar viyadük yapmak istiyorum' ifadelerini kullandı.

THY’YE 35 BİN KİŞİNİN PARASININ YARISI PEŞİNDE ÖDENDİ

Başkan Tahmazoğlu, şu ana kadar 111 bin kişiyi Çanakkale'ye götürdüklerini, bu yıl da 35 bin kişiyi daha götüreceklerini söyledi. THY ile görüştüklerini ve götürecekler 35 bin kişinin yarısının parasını  peşin odediklerini açıkladı. Bayram sonrası uçuşların başlayacağını belirten Tahmazoğlu, 'İnternet üzerinden başvuruları alıyoruz. Lise öğrencilerini de götüreceğiz. Mayis ayı itibariyle başlıyoruz. Yaz aylarında isteyen vatandaşlarımızı da götüreceğiz' şeklinde konuştu.

KURBAN'DA 80 MILYON DAĞITACAK

Mehmet Tahmazoğlu. Kurban Bayramında kurban almak isteyen 40 bin vatandaşa 80 milyon lira dağıtacaklarının müjdesini verdi. Tahmazoğlu, ' Ramazan'da 40 milyon lira dağıtmıştık. Kurban Bayramında ise 80 milyon dağıtacağız. 40 bin ailemize Kurban parasını vereceğiz' şeklinde konuştu.

BÜTÇEYİ 100 MİLYON ARTIRACAĞIZ

Tahmazoğlu, geçmiş yıllarda “Gaziler diyarından, Şehitler diyarına” mottosuyla düzenledikleri tekrardan başlayacağı müjdesini verdi. Hem borçlarının olmadığını hem de bütçeyi geçen yıla göre iki katı arttırabildiklerini anlatan Tahmazoğlu, belediyenin kaynak bulmada bir sorununun olmadığını vurguladı.2022 bütçesinde 100 milyon liralık bir artışa gidebileceklerini söyleyen Belediye Başkanı Tahmazoğlu, müjdeleri ardı ardına sıraladı. Tahmazoğlu, “Yeşilvadi’de köprülü kavşak projemiz başladı. Her yönden büyük çaplı proje. İnşallah 7-8 ay içerisinde tamamlayarak hizmete açacağız. Bunun yanı sıra ulaşımı rahatlatacak farklı projelerimiz de var. Ailelerin çocuklarını mesleki liseye göndermeleri için bir teşvik projesi hazırlıyoruz. İnşallah yakın zamanda Milli Eğitim Bakanlığı’yla bunun protokolünü imzalayacağız. Projeyi geçen sayın Bakanımıza bahsettim çok beğendi. Çocuğunu mesleki liseye gönderen ailelere aylık 500 lira maddi destek sağlayacağız. Bu destek çocuk okulunu bitirene kadar sürecek” diye konuştu.



Çok Okunanlar

2024-09-23 20:27:24