Yerel >> Telgraf Gazetesi


Kulakları çekilmeli


Link [2022-03-31 12:12:29]



Şeker fiyatlarındaki önlenemeyen yükseliş şekerle üretim yapan gıda sektörü ve tüketiciyi isyan ettirdi. Devlete ait fabrikalarda önceki gün 265 liradan satılan şekerin, özel sektöre ait fabrikalarda 650 liraya ulaşan rakamlara satıldığına dikkat çekildi.

Gaziantep Tüketici Koruma Derneği Başkanı İsmet Değirmenci, şeker fabrikalarının yüzde 65’inin özel sektöre ait olduğunu ve bunların da fahiş fiyatlara şeker sattıklarını açıkladı. Devletin 265 liraya sattığı şekeri özel sektörün 575-650 lira arasında sattığına dikkat çeken Değirmenci, ‘2.5 kat fazla fiyata şeker satıyorlar. Özel sektöre ait fabrikalar mutlaka denetlenmeli. Neden bu kadar yüksek fiyatlara satış yaptıkları konusunda kulakları çekilmeli. Devlet fabrikaları da ellerinde şeker varsa, neden imalatçıya vermiyor. Bu yüzden şekerle üretilen tüm gıda ürünlerinin fiyatları uçtu. Olan da tüketiciye oluyor’ dedi. 

İsmet Değirmenci, bir zamanlar tarım ülkesi olan Türkiye’nin tahıl ithal ettiği için de maliyetlerin arttığına dikkat çekti. Doğalgaz, elektrik ve akaryakıt fiyatları altında da ezilen imalatçıların zorda olduğuna dikkat çeken Değirmenci, ‘Devletimiz acilen bu işe bir çözüm bulmalı. Şeker fabrikalarının yüzde 35’i Devlete ait. Yüzde 65’i de özele. Özel sektörün fiyat politikası ve artan girdi maliyetleri imalatçıları perişan etti. Şeker fiyatları da yükseldikçe yükseliyor. Dün fiyat belli idi ama yarın ne olacak açıklanmıyor. Bu işe bir çözüm bulunmalı’ diye konuştu.



Çok Okunanlar

2024-09-24 02:26:15