Yerel >> Telgraf Gazetesi


Konut almak için borçlanmayın


Link [2022-06-11 14:39:44]



Tüm Emlakçılar Odası Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Aytaç, piyasalarda büyük bir belirsizlik olduğunu belirterek vatandaşlara, ‘Şu anda konut almak için borçlanmayın’ uyarısı yaptı.

Konut fiyatlarının tavan yaptığı Gaziantep’te artan dolar ve piyasalardaki belirsizlik konut sektörünü de olumsuz etkiledi. Vatandaş konut almaya çekinirken Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Aytaç, uyarılarda bulundu. Piyasalarda bir belirsizlik olduğunu belirten Mehmet Aytaç faiz oranlarının çok yüksek olduğuna dikkat çekti. Vatandaşlara, ‘Bu belirsizlikte konut için borç yüküne girmeyin’ uyarısı yapan Aytaç, ‘Piyasalarda büyük belirsizlik hakim. Biraz beklemek lazım. Konut fiyatları da çok yüksek. Banka faiz oranları da yüksek. Bu belirsizlikte borçlanmak doğru değil. Biraz beklemek lazım. Ekonomik gidişatın ibraz rayına oturması lazım. Bizim de beklentimiz ve dileklerimiz biran önce bu belirsizliğin ortadan kalkması. Om yüzden vatandaşlarımız da biraz beklemede kalmalı’ ifadelerini kullandı.

Dolardaki yükselişin hızla devam etmesinin konut sektörüne yansımasıyla ilgili de açıklama yapan Mehmet Aytaç, ‘Dolar artıyor. İnşaatta girdi maliyetleri de dolara bağlı. Bugün dolar artıyorsa yarın da maliyetler artacak. Durum böyle olunca da konut fiyatlarına yansıyacak. Konut fiyatları da dolardaki artış gibi yükselme yönünde seyir edebilir. O yüzden yarını kestirmek zor. En mantıklısı biraz beklemek. Ekonomik şartlar iyice belli olsun. Banka faizleri de yüksek, yüksek faizle borçlanmamak lazım.’ Şeklinde konuştu.



Çok Okunanlar

2024-09-23 16:32:53