Yerel >> Telgraf Gazetesi


Kadınları kendilerini özgürce ifade edebilmeli


Link [2022-03-08 13:33:05]



Avukat Sevda Tarlacık Koç, Gaziantep’te kadınların kendilerini özgürce ifade edebilecekleri bir ortam olmadığını söyledi.

ATAERKİL BİR TOPLUMDA YAŞIYORUZ

Telgraf Gazetesinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çalışmasında kadınların Ataerkil bir toplumda yaşadığına dikkat çeken Koç, ‘Ülkemizde de yerel olarak Gaziantep'te de maalesef kadınlar özgürce kendilerini ifade edebildiklerini söyleyemeyiz. Ülkemizde ve şehrimizde her ne kadar kadınların özgürce kendilerini ifade edebilmeleri için ortamlar yaratılmaya çalışılsa da bu pek mümkün olamıyor. Erkek egemen toplum ruhunu biz kadınlar gerek iş hayatımızda gerekse gündelik hayatın hemen hemen her alanında hissedebiliyoruz’ dedi.

KORUMA KARARLARI TALEP EDİYORUZ

Koç, şiddete uğrayan ve şiddete uğrama tehlikesi devam eden kadınlar için aile mahkemesinden koruma kararı talep ettiklerini belirtirken şunları ifade etti: ‘Bu koruma kararı ile şiddet uygulayanın, şiddet mağduru kadına yaklaşmasının önüne geçmeye çalışıyoruz. Mahkemeler de talep edilen koruma kararlarını ivedilikle inceleyerek mümkün olan en kısa sürede sonuçlandırıyorlar’ ifadelerine yer verdi. 

KADIN SIĞINMA EVLERİ VAR

Koç, “Kadınların şiddete maruz kalmaları halinde en yakın emniyet güçlerine ulaşabileceklerine söyledi. Koç, ‘Kadınlar şiddete maruz kaldıklarında bulundukları yere en yakın emniyet güçlerine ulaşabilirler. Emniyette yer alan ilgili birimler gerekli olan işlemleri yapacaklardır. Ayrıca şiddete uğrayan kadınların güvenli bir şekilde kalabilecekleri yer olmadığı taktirde geçici olarak kadın sığınma evine yerleştirilmektedirler.”

GAZİANTEP BAROSUNA BAŞVURABİLİRLER 

Şiddet gören ve boşanma davası açmak isteyen kadınlara da seslenen Koç, ‘Hukuki destek olarak şiddet görmüş ve boşanma davası açmak isteyen kadınlarımız avukatlık hizmeti alabilmek için maddi olanakları elvermiyor ise bulundukları ildeki baroya başvurarak avukat talep etme imkanına sahiptirler’ dedi.

ÖZGÜRCE YAŞAYABİLDİĞİMİZ BİR TOPLUM İSTİYORUM 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir açıklamada da bulunan Avukat Koç, ‘Kadınların sesini daha net duyurabildiği, korkusuzca yaşayabildiği, yaşamın her alanında kendini özgürce ifade edebildiği günlere ulaşmamızı temenni ediyorum. Güçsüz ve cesaretsiz kadın yoktur, sesini duyuramayan kadın vardır bu bağlamda kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutluyorum’ şeklinde sözlerini noktaladı.



Çok Okunanlar

2024-09-24 08:27:19