Yerel >> Telgraf Gazetesi


‘Kadınlar mutlaka konuşmalı’  


Link [2022-03-08 13:33:05]



Gaziantep TOBB KGK Meclisi, GAGİKAD yönetim kurulu ile GALMED üyesi olan Evren Tuğsuz, kadınların konuşmadığı sürece erkeklerden farklı davranmasını bekleyemeyeceklerini söyledi.

Evren Tuğsuz, özel günlerin kutlanmasından çok haz alan biri olmadığını söylese de ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün ayrı bir önemi var dedi.

Biz sorduk, Evren Tuğsuz yanıtladı…

Evren Hanım kendinizden bahseder misiniz?

Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu ve sonrasında Gaziantep Anadolu Lisesi’nden mezun oldum. Üniversite yıllarımı yurt dışında geçirdim. İstanbul’da profesyonel olarak iş hayatına devam ettim. 2010‘dan beri Tuğcan Otel’de çalışmaktayım.  Ayrıca Çiltuğ Isı San.ve A.Ş; Tektuğ Elektrik Üretim A.Ş Yönetim Kurulu Üyesiyim.  Gaziantep TOBB KGK Meclis, GAGİKAD yönetim kurulu ve GALMED üyesiyim. Üniversite öğrencisi bir oğlum; 2 kedim ve 2 köpeğim var.

İş kadınısınız ve uğraştığınız bir iş hayatı var, planlamalarınızı ve çalışmalarınızı yaparken nasıl bir yol haritası çiziyorsunuz?

Kısa ve uzun dönem hedeflerimi belirler, buna göre planlamalarımı yaparım.    

Tek alana odaklanmak yerine aynı anda birçok alana hizmet veririm.  Tez canlı bir yapım var, iş ertelemeyi sevmem.  Her yıl personel eğitim ile ilgili bir çalışma yapmaya özen gösteririm.  Beraber çalıştığım kadroma önem veririm. Tecrübeli ve profesyonel ekibim ile çizgi ve kaliteden ödün vermeden 28. Yılımızda olmanın gururunu paylaşıyorum.

Erkek egemen dünyada kadın olmanın zorluklarıyla karşılaşıyor musunuz? Bu konudaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

Sektör olarak şanslı bir iş kolundayım.  Kadınların sayı olarak yüksek ve söz sahibi olduğu bir dal turizm.  Mesleki hayatım boyunca ben cinsiyetim sebebi ile zorluk yaşamadım.  7/24 çalışma saatleri olan bir iş kolu turizm, gece de aktif çalışmak gerekebiliyor hem ev hem aile bakımı ve iş yükü ile birlikte kadınlar açısından erkeklere göre daha zorlayan bir sektör.  Bulunduğunuz iş kolunda yükselmek kadınlar için her zaman erkeklerden daha zor oluyor.  Gaziantep’te profesyonel olarak kadın otel genel müdürü yok, organize sanayi de de kadın genel müdür sayısı çok yetersiz.

8 Mart Dünya Kadınlar Günüyle ilgili neler söylemek istersiniz? 

Özel günlerden, kutlamalardan çok haz eden biri değilim.  Ancak gelişmekte olan ülkelerde, toplumun bilinçlenmesi ve gelecek nesiller için bazı mesajların net verilmesi amacı ile tarihten ders çıkarmak ve bugünleri anmak gerekiyor.  Bu sebeple kadınlar günü önemli.  Çeşitli aktiviteler ile bunu anlatmak duyurmak gerekiyor. Kadınların öncelikle kendilerinin bu konuya hassasiyet göstermeleri önemli zira eğitim evde başlıyor. Biz kadınlar bu konuda konuşmazsak erkeklerin farklı davranmasını bekleyemeyiz.

CİHAT ÖZTÜRK/OKAN ÇELİK

 



Çok Okunanlar

2024-09-24 08:23:37