Yerel >> Telgraf Gazetesi


Hiç transfer parası almadı


Link [2022-02-26 11:12:45]



Hacı Yıldız tam bir futbol sevdalısıydı. Döneminin futbolcuları gibi asla parayı düşünmedi. Tek kuruş maddiyat gözetmeden yıllarca futbol oynadı. Geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrıldı. 

Hacı Yıldız 1956 yılında Gaziantep’te doğdu. 1968 yılında Hoşgörspor mahalli takımında futbola başlayan Hacı Yıldız, 3 yıl oynadıktan sonra Şehreküstü’de amatör olarak lisans çıkardı. Şehreküstü takımı ile bütünleşen Yıldız, tam 20 yıl Şehreküstü forması giydi. Gaziantep Lisesi futbol takımında da yer aldı. Aktif futbolculuk hayatına nokta koyduktan sonra, yıllarca idareci olarak da görev aldı.

Şehreküstü takımı ile bütünleşen Gaziantep spor kamuoyunun yakından tanıdığı Hacı Yıldız, kendisini futbola adayan isimlerden bir tanesi. İstikrar abidesi olarak futbolculuk hayatının tamamını Şehreküstü’de geçirdi. 

İdarecilik yaptı. Futbolu tam bir amatör ruhla oynardı. Arkadaşları ile birlikte yıllarca mücadele etti. Ancak hiç transfer parası almadı ve istekte de bulunmadı.

ÖNCE DOSTLUK GELİRDİ

Eskiden futbolcular arasında büyük bir sevgi ve saygı vardı. Hiç bir futbolcu ne idarecisine ne de antrenörüne asla karşı gelmezdi.

Maçlar esnasında zaman zaman çekişmeler olsa da rakip takım oyuncuları ile bile kardeş gibiydiler. Saha dışında hep birarada olurlar ve birbirlerine saygı gösterirlerdi. Hacı Yıldız da sayılan ve sevilen oyuncuların başında gelirdi.

UNUTAMADIĞI MAÇ

Hacı Yıldız’ın futbola başladığı dönemde Kamil Ocak Stadyumu yeni yapılmıştı ve amatör takımlar oynardı. Gaziantepspor’un profesyonel lige katılmasıyla kırmızı siyahlılar da maçlarını burada oynamaya başladı.

O tarihten sonra amatörler Gaziantepspor’dan önce maçlar oynardı. Yine Gaziantepspor’un bir maçı vardı. Rakip Orduspor’du.

Forma renkleri siyah beyazdı. Şehreküstü takımının rakibi de Gazispor’du. Gazispor’un renkleri de siyah beyazdı. O nedenle tribünleri dolduran taraftarlar Gazispor sahaya çıktığı dakikadan itibaren sürekli yuhladılar. Hacı Yıldız’ın futbol oynadığı Şehreküstü takımı ise sürekli alkış aldı. O maçı hayatı boyunca unutamadı Hacı Yıldız.

10 YIL KAPTANLIK YAPTI

Hacı Yıldız 20 yıla yakın bir süre formasını giydiği Şehreküstü takımının tam 10 yıl kaptanlığını yaptı. Şehreküstü ile adeta bütünleşen Yıldız, yıllarca aynı takımda forma giyerek bir istikrar abidesi oldu.

Takımının sembol isimlerinden birisi olarak tarih sayfalarındaki yerini aldı.

ÇINARLI İLE VAROLMA MAÇINA ÇIKTI

Hacı Yıldız ve takımı Şehreküstü Mekikspor ile ezeli rakipti. Ancak Çınarlı maçları da çok çetin geçerdi. Yine bir Çınarlı maçı gelip çatmıştı.

Ancak bu sefer durum farklıydı. İki maç yapacaklardı ve yenilen takım küme düşecekti. İlk maç 0-0 berabere sonuçlandı. İkinci maç da yine berabere . Şehreküstü takımı bir gol buldu ve Şehreküstü kümede kaldı. Bu maç da Hacı Yıldız’ın unutamadığı anılar köşesindeki yerini aldı.

SON SANİYEDE GELEN ŞAMPİYONLUK

Hacı Yıldız Şehreküstü takımı ile birlikte Akyolgücü ile şampiyonluk maçına çıkmıştı. Final maçında0-0 beraberlik vardı. Herkes tam bitti derken son saniyede gol geldi ve Şehreküstü takımı şampiyonluğa ulaştı. Çok büyük sevinç yaşadılar ve Gaziantep şampiyonu olrak tarih sayfalarındaki yerlerini aldılar.

İDARECİ OLARAK DA HİZMET ETTİ

Hacı Yıldız uzur süre futbol oynadıktan sonra 1990 yılında Şehreküstü takımında veda etti. Ancak futbolun içinden çıkmadı yine.

Yıllarca idareci ve genel kaptan olarak görev aldı. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Bir çok gencin Gaziantep futboluna kazandırılmasında emekleri oldu.



Çok Okunanlar

2024-09-24 10:26:50