Yerel >> Telgraf Gazetesi


Hibeni al, işini kur


Link [2022-04-09 10:12:43]



Gaziantep Valisi Davut Gül, Mesleki Eğitim Merkezleri’nden mezun olanlara iş kurmaları için KOSGEB tarafından hibe desteği verildiğini açıkladı. Gül, Merkezlere kayıt olanlara da bin 300 lira harçlık veriliyor’ dedi.

Vali Davut Gül, Gaziantep’te mesleki eğitim merkezi sayısının 76 olduğunu açıkladı. ‘Bütün öğrencilerimizi merkezlerimize bekliyoruz’ diye sözlerine devam eden Vali Gül, ‘Gaziantep’te 5 tane olan mesleki eğitim merkezi sayımız 76 oldu. Bütün ilçelerimizde öğrencilerimizi bekliyoruz. Kayıt dışıçıraklık gündemimizden çıkacak. Mesleki Eğitim Merkezine kayıt olan ortaokul mezunlarına; yaklaşık 1300 TL aylık harçlık verilmektedir. Kalfalık/ustalık belgesi ve dört yıl sonra  lise diplomasına sahip olabilirsiniz. Sigortanız yapılıp mezun olduğunuzda KOSGEB işinizi kurmanız için hibe sermaye vermektedir’ dedi. Verilen fırsatlar sonrasında da Gaziantep’te mesleki eğitim merkezlerine büyük ilgi olduğu bildirildi.

Türkiye genelinde Mesleki Eğitim Merkezlerine en fazla kayıt yaptıran ikinci il Gaziantep olmuştu.  Mesleki eğitim merkezlerinin yaygınlaştırılması ve istihdam artışına katkı sunulması amacıyla yapılan çalışmalar sonucunda Gaziantep, 17 bin 413 öğrenci ile MEM’e en fazla kayıt yaptıran 2’nci il olmuştu. Kentte mesleki eğitime olan ilgi her geçen gün artmaya devam ediyor. Verilen imkanlar ve mezun olanlara iş kurmaları için hibe verilmesi de ilgiyi daha da artırdı.



Çok Okunanlar

2024-09-24 00:36:21