Yerel >> Telgraf Gazetesi


Hekimler burada, hiçbir yere gitmiyor!


Link [2022-03-14 12:52:02]



Hekimler burada, geçmişte de buradaydılar, şimdi de burada olmaya devam edecekler. Hekimlik mesleğinedevam edeceğiz. Mesleğimizi yaparken de haklarımızı da talep edeceğiz. Çünkü bu süreçlerin hepsi birlikte yürüyecek bir alandır diyor Tabip Odası Başkanı Ayşegül Ateş Tarla.

Özellikle pandemi döneminde hekimlerin özlük haklarına ciddi müdahalelerine olduğuna dikkat çeken, Gaziantep- Kilis Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Gül Ateş Tarla ’ya 14 Mart Tıp Bayramı dolasıyla hekimlerin en aciliyet bekleyen taleplerini sorduk.

“EN ACİL TALEBİMİZ SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI”

Dr. Ayşegül Ateş Tarla, “Türk Tabipler Birliği, her yıl olduğu gibi bu yılki 14 Mart Tıp Bayramı Haftasında da hekimlerin   özlük haklarını dile getiriyor. Salgından beri özellikle son 2 yıldır özlük haklarımıza ciddi müdahalelerin olduğu yıllar. Bu sorunlardan dolayı da aylardır eylemlerdeyiz. Beyaz yürüyüş, beyaz forum ve beyaz nöbetlerimiz oldu. 14-15 Mart’ta ise büyük G-Ö/REV diyerek özel-kamu hastanelerinin bütün birimlerinde taleplerimizi dile getireceğiz. Bu günlerde 10 acil talebimizi dile getireceğiz. Bunlardan en önemlisi “Sağlıkta şiddet yasası” her gün giderek artan bir şiddet sarmalının içerisindeyiz. Bu yüzden Türk Tabipler Birliğinin hazırladığı sağlıkta şiddet yasasının bir an önce yürürlüğe girmesini istiyoruz. Kovid-19’un illiyet bağı aranmaksızın meslek hastalığı olarak kabul edilmesini istiyoruz. 

“5 DAKİKALIK MAKİNELEŞMİŞ MUAYNE SİSTEMİ KALDIRILSIN”

Dr. Tarla, “Ayrıca pandemide çalışılan her yıl için 120 gün yıpranma payı uygulanmasını istiyoruz. Ek gösterge 7200 olmalı diyoruz. Kamu hastanelerinde yeni işe başlayan pratisyen ve asistan hekimlerinin maaşlarının düzeltilmesini ve sabit ek ödemelerinin genel bütçeye aktarılmasını istiyoruz. Ayrıca emekli sandığı, SSK, BAĞ-KUR sandığı gözetmeksizin emekli hekim maaşlarınınartırılması talebimiz var. Aile Hekimlerinin kamu hizmeti verdiği yerlerin kamuya ait olmasını istiyoruz. Bu durumun standardize edilmesi gerekiyor. 5 dakikada bir hasta bakmaya indirgenen makineleşmiş muayene sisteminin kaldırılmasını istiyoruz. Bir hastayla en fazla 20 dakika ilgilenilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Hastalarımıza hekimlik değerlerimizi uygulamak istiyoruz.”

“GELECEK KAYGISI OLMADAN, EMEĞİMİZ SÖMÜRÜLMEDEN, MESLEĞİMİZİ YAPMAK İSTİYORUZ”

Dr. Tarla, “Hekimler, hekimlik mesleğini yaparken, emeğinden sömürülmeden, gelecek kaygısı olmadan, bilimsel-etik değerler içerisinde hekimlik mesleğini yapmak istiyorlar. Çalışırken bu konulardaki hak arama taleplerimizi dile getirmeye devam edeceğiz. En son Cumhurbaşkanımızın varsın gitsinler söylemi hekimler arasında ciddi kırılmalar yarattı. Hekimler yeri geliyor, entübe edilmiş hastanın ailesi birlikte hastanın başında duruyor, yeri geliyor özel sırlarını saklıyor, yeri geliyor evladı ateşlenmiş bir ailenin yanında duruyor. Bu hekimlere varsın gitsin diyemeyiz. O hekimler burada,geçmişte de buradaydılar, şimdi de burada olmaya devam edecekler. Hekimlik mesleğine devam edeceğiz. Mesleğimizi yaparken haklarımızı da talep etmeye devam edeceğiz. Çünkü bu süreçlerin hepsi birlikte yürüyecek bir alandır.”



Çok Okunanlar

2024-09-24 06:36:07