Yerel >> Telgraf Gazetesi


Gaziantep’te Suriyeli mülteciye atılan tekme BBC Arapça’nın gündeminde!


Link [2022-06-02 21:02:14]



Gaziantep'te 70 yaşındaki Suriyeli zihinsel engelli kadının tekmelenmesi dünya basının da gündeminde. BBC Arapça TV Kanalı haberinde Gaziantep'te meydana gelen olayı "Türk yetkililer ırkçılığı cezalandırdı" başlığı altında verdi.

BBC Arapça sunucusu haberde "Olay Gaziantep’te oluyor ama Gaziantep halkı, Valiliği ve Türk yetkililer ırkçılığa karşı tepkisini gösterip saldırganı cezalandırdı." Dedi.

NE OLMUŞTU?

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep’e sığınan 70 yaşındaki Suriyeli uyruklu yaşlı kadın, kentteki ‘çocuk hırsızına benzetildiği' gerekçesiyle bir kişinin tekmeli saldırısına uğradı. Çaresizce ağlayan kadının görüntüleri yürek burktu. Olay üzerine Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılarak saldırganın S.Ç. olduğu tespit edildi. Yapılan operasyon ile şahıs gözaltına alınıp tutulanmıştı.

VALİ GÜL ZİYARET ETTİ

Yaşlı kadını tedavi gördüğü hastanede eşiyle birlikte ziyaret eden Vali Gül ise yaptığı paylaşımda, “Leyla teyzemizi darp eden kişi tutuklandı. Hastaneye yatırılarak kontrolleri ve tedavisi başlatıldı. Eşim ve mesai arkadaşlarımızla birlikte teyzemizi ziyaret ederek Aziz milletimizin geçmiş olsun dileklerini ilettik. Zalimin karşısında mazlumun yanındayız” ifadelerini kullanmıştı. 



Çok Okunanlar

2024-09-23 16:23:28