Yerel >> Telgraf Gazetesi


Gaziantep’te bebek ölümleriyle ilgili korkunç istatistik


Link [2022-03-14 12:52:02]



Gaziantep’te son bir ay içerisinde 133 bebek hayatını kaybetti. Bebek ölümlerinde önceki yıllara göre büyük artış olduğu gözlenirken, Mart ayının ilk 12 gününde ölen bebek sayısı da 44 oldu.

Türkiye’de bebek ölümlerinin en fazla olduğu illerin başında gelen Gaziantep’te bebek ölümlerine dur denilemiyor. Geçtiğimiz yıllara oranla Gaziantep’te ölen bebek sayısında büyük artış olduğu gözlendi. Son bir ayda hayatını kaybeden bebek sayısı 133 oldu. Mart ayında da artışını sürdüren bebek ölümlerinde ilk 12 günde vefat sayısı 44. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklanan defin listesinin önemli bir bölümünü de bebekler oluşturuyor. Suriyeli bebek ölümlerinin fazla olması da dikkatlerden kaçmıyor. Daha önce TBMM’ye Gaziantep’teki bebek ölümleri ile ilgili soru önergesi verilmişti. Ancak şu ana kadar bebek ölümlerinin engellenmesi ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

2017 yılından itibaren Gaziantep’in bebek ölüm hızında ilk sırada yer aldığı belirtiliyor. Gerçekleşen ölümlerin yüzde 10’a yakınını ise bebek ölümleri teşkil ediyor. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre de geçtiğimiz yıllarda Gaziantep’in bebek ölüm hızında ilk sırada yer aldığı açıklanmıştı. Vefat eden bebeklerin yüzde 60’ın üzerindeki bölümünün henüz bir ayını doldurmadan hayata veda ettiği bildirildi. Bebek ölüm hızının her geçen gün artması ve Gaziantep’in ilk sırada yer alması, kentte bebek sahibi olmak isteyenleri de tedirgin ediyor. Bebek ölümleri ile ilgili geniş çaplı araştırma yapılması ve biran önce çözüm bulunması isteniyor.



Çok Okunanlar

2024-09-24 06:25:56