Yerel >> Telgraf Gazetesi


Gaziantepspor’da büyük emekleri var


Link [2022-06-02 21:02:14]



Aktif futbolculuk hayatını futbola Merhaba dediği Şehreküstü takımında noktalayan Adil Küpeli, Gaziantepspor’un başarısı için de idareci olarak önemli görevler üstlendi.

Adil Küpeli kimdir?

Adil Küpeli 1938 yılında Gaziantep’te doğdu. 13 yaşında iken Deşlitarla sahasında Özşehreküstü mahalli futbol takımında futbola başladı. Daha sonra Şehreküstü’ye transfer olan Adil Küpeli, başka bir takıma gitmedi ve Şehreküstü’de sahalara veda etti. Gaziantepspor’da da aktif olarak yöneticilik ve genel kaptanlık görevlerinde bulundu. Gaziantepspor’un ilk yıllarında elde ettiği başarılarda pay sahibi oldu.

SOPALI LAKABINI ALDI

Adli Küpeli çok sert bir futbolcuydu. Oynadığı karşılaşmalarda oynadığı sert futbol nedeniyle rakip takım oyuncuları çekinirdi. Sert ve mücadeleci futbolu nedeniyle kendisine Sopalı lakabını taktılar. Aktif futbolculuk hayatı boyunca hep eli değnekli, sopalı diye hitap ederlerdi Adil Küpeli’ye.

ŞEHREKÜSTÜ İLE ŞAMPİYONLUKLAR YAŞADI

Adil Küpeli formasını uzun süre giydiği Şehreküstü takımında 7 şampiyonluk yaşadı. Çok güçlü bir ekipleri vardı. Şampiyonluğa adeta abone olmuşlardı.

Gaziantep’te birinci olduktan sonra gruplara gider ve çok güçlü takımlara karşı da Gaziantep’i en iyi şekilde temsil ederlerdi. Adana Demirspor, Diyarbakırspor, Mersin İdmanyurdu, Adanaspor gibi güçlü takımlara karşı başarıyla mücadele ederlerdi.

TOPA KAFA VURMAK YÜREK İSTERDİ

Adil Küpeli’nin futbol oynadığı dönemlerdeki toplara kafa vurmak yürek isterdi. Sibop kısmı dışa doğru çıkıktı ve kafasına denk gelenin kan içinde bırakabiliyordu. Birde yağışlı günlerde ağırlaşınca topa kafa vuranın adeta beyni dönerdi. Ancak Küpeli asla çekinmezdi ve kafayı vururdu.

GAZİANTEPSPOR İÇİN KOLLARI SIVADILAR

Adil Küpeli ve arkadaşları Cahit Aybey, Celal Ersoy, Oktay Alevli, Bahattin Kayalı, Özer Büdeyri, Hayri Küpeli ile Gaziantepspor’un başarısı için kolları sıvadılar. Teknik direktör Basri Dilimlili idaresindeki takımı başarıdan başarıya taşıdılar.

UNUTAMADIĞI MAÇ

Adil Küpeli Gaziantepspor yöneticisi iken Gaziantepspor üçüncü ligde oynuyordu. Ligin son maçıydı ve şampiyonu averaj belirleyecekti. Rakip Altındağ’dı.Maçlara bile çıkmamaya başlamıştı.

Gaziantep’e de gelmeyecekti. Ancak o zaman hükmen olacaktı ve kırmızı siyahlılar averajla ikinci lige çıkamıyordu. En az 5 fark gerekiyordu. Bu nedenle Ankara’nın yolunu tuttular ve rakip takımın tüm masraflarını karşılayarak Gaziantep’e getirdiler.

O karşılamada rakip kaleci Fenerbahçe ve Milli takımın da kalesini koruyan Yaşar’dı. Yaşar ilk yarıda 3 gol yemiş ancak panter kesilmişti.

İkinci yarıda kırmızı siyahlılar rakibi dağıttı ve 9-0 maçı aldı. O karşılaşma ile hem Gaziantepspor ikinci lige çıktı. Hem de kaleci Yaşar Gaziantepspor’a transfer edildi.

TRABZONDA DAYAK YEDİLER

Gaziantepspor Trabzon deplasmanına gitmişti. O maçı kazansalan şampiyonluk şansları vardı. Zorlu bir mücadeleydi ve tribünler tıklım tıklım doluydu. Adil Küpeli de Gaziantepspor yöneticisiydi.

O mücadelede hakem Doğan Babacan’dı. Gaziantepspor’un attığı nizami golü iptal etti v emaç 1-1 sona erdi. O yılki kadroda Galatasaraylı Tarık ve Talat, Fenerbahçeli Abdullah Çevrim, Şendoğan, Turgut, İbrahim Buğur, kaleci Necdet, Kazık Muharrem gibi yıldız oyuncular da vardı. Maçın bitiş düdüğü ile saha karıştı.

Tarık Trabzo taraftarıyla çeneleşince tüm taraftarlar sahaya indi ve hem yönetim hemde Gaziantepsporlu futbolculara meydan dayağı attılar. O karşılaşmayı hayatı boyunca unutamadı Adil Küpeli.



Çok Okunanlar

2024-09-23 16:32:09