Yerel >> Telgraf Gazetesi


“Gaziantep kız çocuklarının okumasına önem veriyor”


Link [2022-03-08 13:33:05]



Başarılı bir üniversite hayatından sonra üniversite aşkıyla evlenip Gaziantep’e yerleşen ve en iyi öğretmen, ömür boyu öğrenci kalabilendir görüşüne yürekten inanıyorum diyen Melis Sökücü ile kariyerini, eğitime bakış açısını ve 8 Mart’ı konuştuk.

Melis Hanım kendinizden bahseder misiniz?

İzmir’de doğdum. İlkokul- ortaokul ve lise eğitimimi İzmir Anadolu Lisesi’nde tamamladım. Üniversite eğitimimi Ege Üniversitesi Fizik Bölümünde lisans eğitimine devam ederken de aynı üniversitede matematik bölümünde çift ana dal yaptım. Üçüncü lisans eğitimini ise Eskişehir Üniversitesi İşletme Bölümünde tamamladım. Yüksek Lisans yine Ege Üniversitesi’nde Atom ve Molekül Fiziği dalında üç makale yazarak tamamladım. 2012 yılından beri Gaziantep’te yaşamaktayım, eğitime, öğrenciye, bilgiye gönül veren bir eğitimci olarak, bu süre zarfında çeşitli özel öğretim kurumlarında Fen Bilimleri öğretmenliği yaptım. En iyi öğretmen, ömür boyu öğrenci kalabilendir görüşüne yürekten inanıyor. Şu an ise Gaziantep’e ve eğitime yeni bir soluk getiren Fi Akademi Eğitim Kurumunda bu bakış açısıyla, müdür olarak hizmet vermekteyim.

Kadın eğitimcisiniz. Fİ Akademi’de yöneticisiniz. Buradan da yola çıkarak kız çocuklarının Gaziantep’te okuma ve okutulmasıyla ilgili neler söyleyebilirsiniz?

Eğitim hayatımda bana destekçi olan ailemin bu günlere gelmemde payları çok büyük. Hem üniversite hayatımda kazandığım başarılar hem de iş hayatımda olan etkileri için onlara büyük şükran duymaktayım. Dolayısıyla hem Gaziantep’te hem de diğer illerimizde anne babaların çocuklar üzerindeki etkisi, özellikle kız çocuklarına verilen destek pozitif ayrımcılık ile güçlendirilmelidir. Günümüzde bilinçli ailelerin kız çocukların okumasında daha çok özveri gösterdiğini söyleyebilirim. Toplumumuzda artık kızım üst seviyelerde eğitim almalı, kendi mesleğini en iyi şekilde icra etmeli diyerek ve özgüveni yüksek bireyler yetiştirmek isteyen çok sayıda velimiz bulunuyor. Gaziantep’in bu konuda geçmişe göre çok fazla ilerleme gösterdiğini söyleyebiliriz.

Erkek egemen dünyada kadın olmanın zorluklarıyla karşılaştınız mı? Bununla ilgili neler söylemek istersiniz?

Sizin de soruda belirtmiş olduğunuz gibi erkek egemen dünyada her kadın muhakkak zorluklarla karşılaşmaktadır. Burada önemli olan dik duruştur. Ve gösterdiğiniz tavırdır. Bütün kadın arkadaşlarımın da pes etmeden sevdikleri işlerde başarılar kazanmak adına mücadelelerini bırakmamalarını tavsiye edebilirim.

BİZDE KARARLAR OY BİRLİĞİ İLE ALINIR OY ÇOKLUĞU İLE DEĞİL

Fİ Akademiden bahsedebilir misiniz?

Yıllardır dershane ve eğitim sektöründe klasik işler yapılmaktaydı. Biz Fi Akademi ailesi olarak bu klasik işler dışında fark yarattığımız birçok noktaya sahibiz. Gerek sınava hazırlık sürecindeki uzman kadromuz, gerek etütlerimizdeki disiplin ve özen, gerekse öğrenci koçluklarındaki dikkatli takip süreçlerimiz bu farkı yaratan önemli unsurlardandır. Bir konuda fark yaratmak istiyorsanız, gözle görülür farklılıklar yapmak zorundasınız. Ben ve kurucularım her noktayı en ince şekilde düşünüp olumlu ya da olumsuz yönlerini ortaya koyup hep birlikte ortak kararlar alıyoruz. Bizde oy çokluğu değil oy birliği önemlidir.

8 Mart Dünya Kadınlar Günüyle ilgili neler söylemek istersiniz?

“Dünya’da hiçbir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez.” Bu sözler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ait. Fakat bu kadar çabanın karşısında maalesef ki gösterilmesi gereken saygıyı en az düzeyde alıyorlar. Hala toplumda kadını rencide edici davranışlar, kadına erkek şiddeti devam ediyor. Sonuçta hepimiz eşit olarak doğuyoruz, ama kadınlar o eşitliğe sahip olabilmek için çok mücadele etmek zorunda kalıyor. Dileğim daha eşit bir dünyada güzel günler görmek.



Çok Okunanlar

2024-09-24 08:20:36