Yerel >> Telgraf Gazetesi


Gaziantep kazıklanıyor


Link [2022-02-10 21:12:56]



Telgraf’ı ziyaret eden MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, Gaziantep’in Adana’ya göre aynı illere daha yüksek fiyatlara uçtuğunu belirterek, ‘Gaziantep kazıklanıyor’ dedi.  MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, elektrik faturalarından Gaziantep Havalimanına, kentteki oda seçimlerinden kayıt dışı çalışanlara, KÜSGET’teki sorunlardan esnafın durumuna kadar bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Atay, Gaziantep’in uçak seferleri ve fiyatları konusunda mağdur edildiğine dikkat çekti. Atay,  ‘Bugün Gaziantep’le Adana kıyaslandığında aynı illere uçuşlarda Gaziantep’in fiyatları çok yüksek.

Gaziantep kazıklanıyor. Ayrıca havalimanı yapılmadan önce uçak sayısı daha fazla idi. Anadolu Jet ile görüştük. Onlar bize tek uçağın yeterli olacağını söyledi. Bakanımız Abdülhamit Gülgün girişimleri ile ikiye çıkardı. Gaziantep tek il gibi düşünülüyor. Kilis var, Pazarcık  var. Ama ne yazık ki uçak sayısı  yeterli diye düşünüyorlar. Kıbrıs vardı, kaldırdılar. Kıbrıs  seferleri yeniden başlamalı. Uçak seferi olmayan yerlere uçak seferleri konulmalı. Sefer yapılan yerlere de sayı artırılmalı. İran'a ihracat yapılıyor. Buraya sefer konulmalı' ifadelerini kullandı.AZ KAZANSINLAR

Atay, her gün sahada olduğunu, esnafın en büyük sıkıntısının şu  anda elektrik faturaları  olduğunu söyledi. Atay, 'Elektrik faturaları ile ilgili hükümet düzenleme yapacak. Ama bu yetmez. Elektrik dağıtım şirketleri de fedakarlık yapmalı. Hep almak olmaz. Biraz az kazansınlar. Vatandaş mağdur. Yüzde 50, yüzde 125 zam deniliyor. Ama baktığınızda 3 kat yüksek faturalar geliyor. Açıklanan zamların çok üzerinde' ifadelerini kullandı.

ODA SEÇİMLERİNE DİKKAT ÇEKTİ

Gaziantep'te 2 aydır devam eden oda seçimleri ile ilgili de konuşan Sermet Atay, büyük değişimlerin yaşandığına dikkat çekti. Artık sadece koltuk ve bir yerlere gelmek için oda Başkanı olma döneminin sona erdiğini dikkat çeken Atay, 'Oda seçimleri bittiğinde büyük değişimler yaşanacağı gözleniyor. Artık Odası ve üyeleri için çalışan oda başkanları olmalı. Dün gittiğimiz odada da hiç siyaset konuşmadık. Konuştuğumuz hep sorunlardı' şeklinde konuştu. ĶÜSGET'TEKİ SORUN ÇÖZÜLMELİMHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, KÜSGET'teki sorunlara da dikkat çekti. Esnafın sorunları olduğunu belirten Atay, 'Orada yollar çok kötü. Hangi belediye sorunu ise o sorunu çözmeli. Yolar yapılmalı. Biz esnafın sorularını da ilgili yerlere iletiyoruz. Bir an önce KÜSGET'teki bu sorun çözülmeli' ifadelerini kullandı. KAYITDIŞI SON BULMALIEsnafın en önemli sorunlarından birisinin de kayıtdışılık olduğunu belirten Atay konuşmasını  şu şekilde sürdürdü: 'Merdiven altı diye tabir edilen kayıt dışı  çalışanlara son verilmeli. Bu konuda çok şikayet alıyoruz. Esnaf çok  şikayetçi. Denetimler artırılmalı ve kayıt dışı  çalışanlara engel olunmalı.



Çok Okunanlar

2024-09-24 12:20:52