Yerel >> Telgraf Gazetesi


Faturanız yüksek geliyorsa, şikayet edin!


Link [2022-01-31 01:53:12]



Vatandaş, Aralık ve Ocak ayı kesimli elektrik faturaları arasında yüksek oranda fark olduğunu söyleyerek duruma isyan etti. Tüketici dernekleri ‘şikayet edin’ çağrısı yaparken Gaziantep Valisi Davut Gül de, ‘Kaymakamlık Tüketici Hakem Heyetlerine müracaat edin’ dedi.

Elektrik dağıtım şirketlerinin, 1 Ocak 2022’den itibaren geçerli olması gereken zammı aralık ayı faturalarına yansıttığı iddia edildi. Vatandaş, Aralık ve Ocak ayı kesimli faturaları arasında yüksek oranda fark olduğunu söyleyerek duruma isyan etti. Gaziantep Valisi Davut Gül, ‘Elektrik faturalarının yanlış okunduğuna dair şikayetler geliyor. İlgili firma böyle bir uygulamanın olamayacağını söyleyerek  444 4 372 numaralı hattan bilgi alınabileceğini ifade ediyor. Sorun devam ederse kaymakamlık tüketici hakem heyetlerine müracaat edebilirsiniz’ dedi. Tüketici Koruma Derneği Başkanı İsmet Değirmenci ise, ‘Fiyatlar aşırı yükseldi. Çok fazla şikayetler geliyor. Bu vatandaşlarımız ilgili mercilere şikayet etsin’ uyarısı geldi.

Gaziantep’te son günlerde artan yüksek elektrik faturaları ile ilgili Vali Gül’den açıklama geldi. Vali Gül yaptığı açıklamada, Son günlerde yüksek elektrik faturaları ile ilgili çok şikayet geliyordu. Vatandaşlar faturaları sosyal medyada paylaşarak tepkilerini dile getiriyorlardı. Vali Gül de artan tepkiler üzerine sosyal medya hesabı üzerinden vatandaşlara Kaymakamlık Hakem Heyetlerine başvurabileceklerini söyledi. Vatandaşlar son bir ayda faturalarının 2 kattan fazla arttığını ve bu rakamları ödeyecek durumları olmadığını dile getirerek tepkilerini dilem getirdiler.



Çok Okunanlar

2024-09-24 14:28:49