Yerel >> Telgraf Gazetesi


Besiciler umutsuz


Link [2022-06-30 11:19:07]



Gaziantep Et ve Süt Üreticileri Derneği Başkanı Mevlut Polat, ‘Kurban Bayramı öncesi umutsuz konuştu. Polat, ‘Bugün bir kurbanlık 5 bin lirayı buluyor. Asgari ücretli nasıl alsın? Şu ana kadar da bir hareket yok’ dedi.

Gaziantep’te yaklaşık 600 civarındaki besici kurban bayramı öncesi umutsuz. Yüksek fiyatlar nedeniyle satışların beklenilenin altında olacağı belirtiliyor. Gaziantep Et ve Süt Üreticileri Derneği Başkanı Mevlut Polat, geçen yıla göre kurbanlık satışlarında yarı yarıya düşüş beklediklerini söyledi.  Artan yem ve arpa fiyatları nedeniyle küçükbaş hayvan fiyatlarının şu anda 55-60 liradan satıldığını belirten Polat, ‘Bugün bir küçükbaş kurbanlık fiyatı asgari ücretten yüksek. Bu insanlar nasıl alsınlar. Maalesef yüksek arpa ve yem fiyatları yüksek ve besici zorda. Kurban Bayramı öncesinde de satışlardan çok da umutlu değiliz. Fiyatlarda da satış çok olmayacağı için bir artış beklemiyoruz’ diye konuştu.

Eskiden Suriye’den de canlı hayvan geldiğini belirten Mevlüt Polat, ‘Şu anda ise tüm canlı hayvanları Irak’a gidiyor. Yani yemini, arpasını satıyorlar. Canlı hayvanları neden Irak’a gönderiyorlar. Suriye’den canlı hayvan gelmemesi de fiyatları artırıyor. Şu anda Gaziantep’te satılan ve satılacak olan kurbanlıklar hep doğudan geliyor. Kurbanlık sıkıntısı da olmayacak. Yeteri kadar canlı hayvanımız var. 400 esnaf besi bölgesinde, diğer bölgelerde de satanlarla birlikte 600 civarında besicimiz var. Kurbanlık da bol. Kimse endişe etmesin. Sıkıntı olmayacak’ ifadelerini kullandı.

Kurbanlık alacaklara da uyarılarda bulunan Gaziantep Et ve Süt Üreticileri Derneği Başkanı Mevlut Polat, ‘Pazara gelenler kurbana baktıklarında hayvanın genel duruşunun düzgün olmasına dikkat etsinler. Dört ayağı üzerinde rahatlıkla durabilen, tüyleri parlak, bakışları canlı, kulak, boynuz ve kuyruk gibi bölgelerini sağlam olmasına bakmalılar. Hayvanın ağzından, burnundan ve kulaklarından akıntı gelmemeli. Etli olmalı. Dişlerine de baksınlar’ diye konuştu.



Çok Okunanlar

2024-09-23 10:25:33