Yerel >> Telgraf Gazetesi


Amacımız kaliteli sağlık hizmeti sunmak


Link [2022-03-14 12:52:02]



SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Sermet Kileci ile hastane olarak sundukları sağlıkhizmetlerini ve 14 Mart Tıp Bayramını konuştuk.

Sermet Hocam, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin misyonunu anlatır mısınız?

Misyonumuz, tıp eğitimi ve sağlık hizmeti konusunda bölgenin üssü olmaktır. Alanında çok iyi hocalar ve hekimlerle çalışıyoruz. Bir yandan da kadromuzu da genişletiyoruz. Amacımız doğru tıp eğitimi sunup, kaliteli sağlık hizmeti vermektir. Doğru ve güler yüzlü hizmet sunuyoruz. SANKO Üniversitesi ile paralel bir çalışma anlayışımız var. Kadromuzu ve donanımızı bu anlayışla şekillendiriyoruz. 

Sağlık hizmeti sunumu, zor ve meşakkatli bir süreçtir. Haftanın yedi günü 24 saat olmak üzere 365 gün devam eden, sorumluluğu yüksek bir iş yapıyoruz. İnsan evrendeki en değerli varlıktır. İnsanın en değerli varlığı ise sağlığıdır. Bu anlamda sorumluluğumuz yüksek. Bu sorumluluğu da alanında uzman, eğitim ve iletişim düzeyi yüksek çalışma arkadaşlarımızla birlikte yürütüyoruz. Hizmetimizi verdiğimiz kişileri mutlu ederken kendiçalışanlarımızın mutluluğu da önceliğimizdir. Bunlarbirbirini tamamlayan süreçler.

Bunlarla beraber, teknolojiyi çok yakından takip edip yenilemeye odaklıyız. Hastanemizin kurucusu merhumSani Konukoğlu’nun çok anlamlı bulduğum “İşin hilesi dürüstlüktür” sözü, kurucu irademizin yanı sıra, taşıdığı önem dolayısıyla bizlerin de tartışılmaz ilkesidir. Bu felsefeden hareketle dürüst duruşumuzla misyonumuzdaki hedefimize yol aldığımıza inanıyorum.

Sermet Bey, hangi branşlarda hizmet veriyorsunuz? Başka branşlar gündeminizde mi?

Çağdaş hastane yönetimi anlayışıyla yönetilen ve sağlıkta yüksek kalitenin adresi haline gelen hastanemizde, Acil Servis, Biyokimya, Patoloji ve Tıbbi/Klinik Mikrobiyoloji Laboratuvarları, Radyoloji, Nükleer Tıp, Kardiyovasküler Cerrahi, Organ Nakli Merkezi, Nefroloji, Hematoloji, Tıbbi Onkoloji, Terapötik Aferez Merkezi, Genel Cerrahi, Beyin Cerrahisi, Çocuk Cerrahisi, Çocuk Endokrinolojisi, Dahiliye, Gastroenteroloji, Endokrinoloji, Kulak Burun Boğaz, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Hematolojisi ve Çocuk Onkolojisi, Kardiyoloji, Göğüs Hastalıkları, Üroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Romatoloji, Skolyoz Polikliniği, Enfeksiyon Hastalıkları, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Plastik Rekonstrüktif Cerrahi, Göz Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Nöroloji, Psikiyatri, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Göğüs Cerrahisi, Dermatoloji, Uyku Laboratuvarı, Obezite Merkezi, Pulmoner Rehabilitasyon Merkezi, İnme Ünitesi, Yanık Ünitesi, GETAT (Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp) ve Üremeye Yardımcı Tedavi Merkeziyle uzman tanı ve tedavi yöntemleri uygulanıyor.

Organ Nakli ile ilgili süreçlerimiz devam ediyor. Proje aşamasında olan hedeflerimiz de var. Hazırlığını tamamladığımız branşlarda sizlerin de bildiği üzere hizmet sunumunu başlatıyoruz. Sağlık hizmeti ve sağlık eğitimi zor, önemli ve sorumluluk isteyen bir alandır. Titiz değerlendirmeler sonucu olması gereken branşları da en kısa zamanda hayata geçirmeyi planlıyoruz. 

Sermet Bey, 14 Mart Tıp Bayramı ile ilgili neler söylemek istersiniz? Tıp Bayramı özelinde anlatmak istediğiniz bir hikâyeniz var mı?

Öğrenciliğimiz döneminde ve hatta yakın zamana kadar 14 Mart Tıp Bayramlarında tıp baloları düzenlenirdi. Kent yöneticilerinin de katıldığı, tıp camiasının yanı sıra, sağlık eğitimi ve hizmeti ile bağlantılı kesimlerin de merakla beklediği baloları artık maalesef yaşayamıyoruz. Bu duruma benim özlemim var. 

Öğrenciyken daha doktorluk yetkisi almadan balolarda bir anlamda mesleğin havasını soluyorduk. Mesleki ve sosyal açıdan birçok güzel anım oldu tıp balolarında.



Çok Okunanlar

2024-09-24 06:31:02