Breaking News >> News >> Reporter


Fuel Pass: Εντός της εβδομάδας οι ανακοινώσεις- Περισσότεροι δικαιούχοι


Link [2022-06-19 12:12:41]



Στα μέσα της εβδομάδας αναμένονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τη νέα επιδότηση καυσίμων, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου και θα έχει διάρκεια τρεις μήνες.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι οποίες επιβεβαιώνονται και κυβερνητικούς αξιωματούχους, το μέτρο θα είναι ενισχυμένο σε σχέση με την προηγούμενη παρέμβαση, τόσο σε ότι αφορά τον αριθμό των δικαιούχων, αλλά και τα ποσά που θα λάβουν.

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «εξετάζεται να δοθούν περισσότερα χρήματα και να διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια».

Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες, το περιεχόμενο των μέτρων έχει «κλειδώσει».

Απομένουν οι λεπτομέρειες, όπως το ύψος της επιδότησης και τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων.

Οι έως τώρα πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι το νέο πακέτο θα περιλαμβάνει:

Διάρκεια τριών μηνών, αρχίζοντας από την 1η Ιουλίου και με ορίζοντα τις 30 Σεπτεμβρίου. Για το diesel κίνησης η επιδότηση θα συνεχίσει να δίνεται στην αντλία και πιθανότατα θα είναι υψηλότερη από αυτή που ισχύει σήμερα. Για τη βενζίνη θα συνεχιστεί το σύστημα του fuel pass. Το ποσό της επιδότησης θα είναι υψηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο. Το μέτρο του fuel pass θα αφορά περισσότερους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως και 45.000 ευρώ (καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων).

Το επίδομα θα δοθεί με τη μορφή κάρτας (Fuel pass 2) και με τις ίδιες προϋποθέσεις και διαδικασίες που ίσχυσαν στο πρώτο κύκλο.

FUEL PASSΟΙΚΟΝΟΜΙΑδικαιούχοιεπιδότησηΑνακοινώσειςΚυβέρνηση

Most Read

2024-07-27 02:44:47