Breaking News >> News >> Reporter


Μπρέιναρντ (Fed): Πολύ δύσκολο να ανακοπεί η άνοδος των επιτοκίων


Link [2022-06-02 21:37:59]



Ο αντιπρόεδρος της Federal Reserve, Λάελ Μπρέιναρντ, δήλωσε την Πέμπτη (2/6) ότι είναι απίθανο η κεντρική τράπεζα να κάνει ένα διάλειμμα από τον τρέχοντα κύκλο αύξησης των επιτοκίων σύντομα.

Αν και τόνισε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed θα παρακολουθούν στενά τα δεδομένα και θα πράξουν ανάλογα, η Μπρέιναρντ υπογράμμισε, μιλώντας στο CNBC, ότι το πιθανότερο είναι ότι οι αυξήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να ελεγχθεί ο πληθωρισμός.

«Αυτή τη στιγμή, είναι πολύ δύσκολο να δούμε κάποια παύση (στην άνοδο των επιτοκίων). Έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε για να μειώσουμε τον πληθωρισμό στο στόχο μας στο 2%», τόνισε.

Η ιδέα της εφαρμογής δύο ακόμη αυξήσεων των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και στη συνέχεια μιας υποχώρησης τον Σεπτέμβριο διατυπώθηκε από μερικούς αξιωματούχους. Τα πρακτικά από τη συνάντηση του Μαΐου έδειξαν ότι υπάρξει διάθεση για επαναξιολόγηση της κατάστασης το φθινόπωρο, αλλά δεν υπήρξαν δεσμεύσεις.

Τις τελευταίες ημέρες αρκετοί τόνισαν τη σημασία της εφαρμογής επιθετικής πολιτικής από την κεντρική τράπεζα για τη μείωση του πληθωρισμού που τρέχει με τον ταχύτερο ρυθμό του από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

«Σίγουρα θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να μειώσουμε τον πληθωρισμό», ξεκαθάρισε η Μπρέιναρντ. «Αυτή είναι η Νο. 1 πρόκλησή μας αυτή τη στιγμή, αλλά είμαστε σε θέση ισχύος», συμπλήρωσε.

Οι αναλυτές ήδη περιμένουν δύο αυξήσεις κατά 50 μονάδες βάσης στις επόμενες συναντήσεις, με την Μπρέιναρντ να κάνει λόγο για «μια λογική γραμμή». Παρόλα αυτά, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι ακόμα είναι δύσκολο να ειπωθεί κάτι στα σίγουρα.

ΜΠΡΕΙΝΑΡΝΤFEDERAL RESERVEεπιτόκιαΗΠΑπληθωρισμός

Most Read

2024-09-20 04:39:35