Breaking News >> News >> Reporter


ΗΠΑ: Εργαζόμενοι της Apple ψήφισαν υπέρ της ίδρυσης συνδικάτου


Link [2022-06-19 13:45:20]



Οι εργαζόμενοι της Apple Inc στο Μέριλαντ ψήφισαν χθες (18/6) υπέρ της δημιουργίας συνδικάτου, του πρώτου υπαλλήλων σε κατάστημα λιανικής του τεχνολογικού γίγαντα στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με το Associated Press, περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι στην Τάουσον «ψήφισαν κατά συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της συμμετοχής τους στη Διεθνή Ένωση Μηχανικών και Εργαζομένων στην Αεροδιαστημική».

Οι εργαζόμενοι στο κατάστημα στην Τάουσον, οι οποίοι δημιούργησαν τον Συνασπισμό Οργανωμένων Υπαλλήλων Λιανικής,«έχουμε την υποστήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων μας», γράφουν σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, Τιμ Κουκ.

Το κατάστημα στην Τάουσον είναι ένα από τα πολλά της Apple όπου πραγματοποιούνται συνδικαλιστικές εκδηλώσεις και το πρώτο που διεξήγαγε ψηφοφορία. Η ψηφοφορία ξεκίνησε την Τετάρτη (15/6) και ολοκληρώθηκε το Σάββατο (18/6).

{https://twitter.com/MachinistsUnion/status/1538321756506796033}

Τα αποτελέσματα πρέπει ακόμη να επικυρωθούν από το Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων, το οποίο δεν απέστειλε αίτημα για σχολιασμό το Σάββατο. 

Η νίκη του ομίλου ακολουθεί επιτυχημένες συνδικαλιστικές κινήσεις και σε άλλους αμερικανικούς εταιρικούς γίγαντες, συμπεριλαμβανομένων των Amazon, Starbucks και της μητρικής Alphabet της Google.

Εκπρόσωπος της Apple ανέφερε στο Reuters μέσω email ότι η εταιρεία δεν έχει «τίποτα να προσθέσει προς το παρόν».

Ο Ρόμπερτ Μαρτίνεζ Τζούνιορ, εκπρόσωπος της IAM, συνεχάρη τους εργαζομένους για την «ιστορική νίκη» τους. «Έκαναν πελώρια θυσία για τους χιλιάδες εργαζομένους της Apple ανά τη χώρα, που παρακολουθούσαν όλοι τη διαδικασία των εκλογών».

Τη δημιουργία του συνδικάτου χαιρέτισε και ο γερουσιαστής, Μπέρνι Σάντερς, με ανάρτησή του στο Twitter.

{https://twitter.com/BernieSanders/status/1538368309028167681}

ΗΠΑAppleσυνδικάτοεργαζόμενοι

Most Read

2024-07-27 03:55:51