Breaking News >> News >> Reporter


Συμφωνία 20ετούς συνεργασίας μεταξύ Ιράν και Βενεζουέλας- Τι περιλαμβάνει


Link [2022-06-11 20:19:47]



Το Ιράν και η Βενεζουέλα υπέγραψαν σήμερα (11/6) ένα 20ετές πρόγραμμα συνεργασίας, καθώς οι δύο χώρες, που είναι μεταξύ των κορυφαίων παραγωγών πετρελαίου στον κόσμο, αντιμετωπίζουν τις κυρώσεις των ΗΠΑ που επηρεάζουν αρνητικά τις εξαγωγές τους.

Το σχέδιο περιλαμβάνει τη συνεργασία στους τομείς του πετρελαίου, των πετροχημικών προϊόντων, του τουρισμού και του πολιτισμού και υπογράφηκε από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν και Κάρλος Φαρία.

Στη συμφωνία περιλαμβάνεται επίσης η επισκευή διυλιστηρίων της Βενεζουέλας και η εξαγωγή τεχνικών και μηχανικών υπηρεσιών.

Η τελετή υπογραφής της συμφωνίας συνεργασίας έγινε στο παλάτι Σανταμπάντ που βρίσκεται στα βόρεια της Τεχεράνης, παρουσία του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και του Ιρανού ομολόγου του, Εμπραχίμ Ραΐσι.

«Η Βενεζουέλα έχει δείξει υποδειγματική αντίσταση ενάντια στις κυρώσεις και τις απειλές από εχθρούς και ιμπεριαλιστές», σημείωσε ο Ιρανός Ραΐσι και πρόσθεσε: «Το έγγραφο συνεργασίας των 20 ετών είναι μαρτυρία της βούλησης των δύο χωρών να αναπτύξουν δεσμούς».

«Οι κυρώσεις και οι απειλές κατά του ιρανικού έθνους τα τελευταία 40 και πλέον χρόνια ήταν πολλές, αλλά το ιρανικό έθνος έχει μετατρέψει αυτές τις κυρώσεις σε ευκαιρία για την πρόοδο της χώρας», είπε.

ΙράνΒενεζουέλαΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΥΡΩΣΕΙΣΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Most Read

2024-09-18 04:07:08