Breaking News >> News >> Reporter


Βασιλακόπουλος: Έρχεται επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του κορονοϊού το φθινόπωρο


Link [2022-06-12 13:03:59]



Επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του κορονοϊού για τον γενικό πληθυσμό έρχεται το φθινόπωρο, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας- Εντατικής θεραπείας Θεόδωρο Βασιλακόπουλο.

Όπως είπε στο MEGA, το φθινόπωρο θα υπάρχει για όλους το επικαιροποιημένο εμβόλιο, που θα περιλαμβάνει στη σύνθεσή του όλες τις μεταλλάξεις του Covid-19, που υπάρχουν μέχρι τώρα, και θα κληθεί να το κάνει όλος ο πληθυσμός.

Ωστόσο, προέτρεψε όλους όσοι είναι πάνω από 60 ή έχουν ανοσοκαταστολές να προβούν άμεσα στην 4η δόση, το πρόγραμμα της οποίας δεν πηγαίνει όσο καλά θα περίμεναν οι Αρχές.

«Η πανδημία είναι σε ύφεση και χάρη στα νέα σημαντικά όπλα που έχουμε κατά του Covid-19 , δηλαδή τα πολύ αποτελεσματικά χάπια, ο κορονοϊός δεν θα ξαναγίνει αυτό που ήταν για την κοινωνία», επεσήμανε.

Αναμένονται νέα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων

Όσον αφορά την ευλογιά των πιθήκων, σημείωσε ότι αναμένει νέα κρούσματα και στη χώρα μας, αφού «η νόσος ξέφυγε από τη συνήθη μετάδοσή της, ενώ συνήθως περιοριζόταν στην υποσαχάρια Αφρική», ωστόσο «δεν πρέπει να ανησυχούμε».

Όπως επεσήμανε, η νόσος έχει χαμηλή μεταδοτικότητα και δεν έχει ασυμπτωματική νόσηση, όπως συμβαίνει με τον κορονοϊό, στοιχείο που θα ενίσχυε την ανεξέλεγκτη μετάδοσή της.

ΒασιλακόπουλοςκορονοιόςεμβόλιοΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ

Most Read

2024-09-18 04:07:31