Breaking News >> News >> Reporter


Μακρόν: Δεν πρέπει να ταπεινώσουμε τη Ρωσία


Link [2022-06-04 15:52:06]



Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας να μην ταπεινωθεί η Ρωσία, ώστε όταν σταματήσουν οι μάχες στην Ουκρανία να βρεθεί διπλωματική λύση, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters.

Ο Μακρόν έχει προσπαθήσει να διατηρήσει ανοιχτό τον διάλογο με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο. Η στάση του έχει επικριθεί επανειλημμένα από ορισμένους ανατολικούς και βαλτικούς εταίρους στην Ευρώπη, καθώς θεωρούν ότι υπονομεύει τις προσπάθειες να πιεστεί ο Πούτιν ώστε να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

"Δεν πρέπει να ταπεινώσουμε τη Ρωσία, ώστε την ημέρα που θα σταματήσουν οι μάχες να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια διέξοδο με διπλωματικά μέσα", δήλωσε ο Μακρόν σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε το Σάββατο. "Είμαι πεπεισμένος ότι ο ρόλος της Γαλλίας είναι να είναι μια διαμεσολαβητική δύναμη".

Ο Μακρόν μιλούσε τακτικά με τον Πούτιν μετά την εισβολή στο πλαίσιο των προσπαθειών για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός και την έναρξη αξιόπιστων διαπραγματεύσεων μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.

"Νομίζω, και του το είπα, ότι κάνει ένα ιστορικό και θεμελιώδες λάθος για τον λαό του, για τον εαυτό του και για την ιστορία", δήλωσε ο Μακρόν.

Η Γαλλία έχει στηρίξει την Ουκρανία στρατιωτικά και οικονομικά, αλλά μέχρι τώρα ο Μακρόν δεν έχει πάει στο Κίεβο για να προσφέρει συμβολική πολιτική στήριξη όπως άλλοι ηγέτες της ΕΕ, κάτι που η Ουκρανία ήθελε να κάνει. Ο Μακρόν δήλωσε ότι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πάει.

Το Παρίσι στέλνει επιθετικά όπλα, μεταξύ των οποίων το οβιδοβόλο Caesar από τα αποθέματα του γαλλικού στρατού. Ο Μακρόν δήλωσε ότι ζήτησε από τους κατασκευαστές όπλων να επιταχύνουν την παραγωγή.

     ΜακρόνΓαλλίαΡωσίαπόλεμος

Most Read

2024-09-20 00:29:55