Breaking News >> News >> Reporter


Ταμείο Ανάκαμψης: «Όχι» ΕΕ στην Πολωνία- Οι όροι που θέτει


Link [2022-06-02 22:39:58]



Η Πολωνία θα λάβει τα χρήματα του σχεδίου οικονομικής ανάκαμψης μετά την Covid, ύψους 35,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, παρά μόνο εάν προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις της δικαιοσύνης, δήλωσε στη Βαρσοβία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Πιο συγκεκριμένα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπογράμμισε:

«Η έγκριση από την ΕΕ, την Τετάρτη, του σχεδίου ήταν σημαντική αλλά αυτό ήταν μόνο ένα πρώτο βήμα, καθώς τα χρήματα θα καταβληθούν όταν οι μεταρρυθμίσεις τεθούν σε εφαρμογή».

Ανέφερε ότι η Πολωνία θα πρέπει να εκπληρώσει κάποιες προϋποθέσεις που σχετίζονται με τη δικαστική ανεξαρτησία, επαναφέροντας τους δικαστές που απολύθηκαν παράνομα και μεταρρυθμίζοντας το πειθαρχικό της σύστημα, προτού αρχίσει η ροή των κεφαλαίων. «Δεν είμαστε στο τέλος του δρόμου για το κράτος δικαίου στην Πολωνία», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι η πρώτη πληρωμή θα γινόταν μόνο όταν γίνουν οι μεταρρυθμίσεις.

Η θέση της Πολωνίας Η Πολωνία απορρίπτει τις κατηγορίες ότι προσπάθησε να πολιτικοποιήσει το δικαστικό σώμα, υποστηρίζοντας ότι οι αλλαγές της στοχεύουν να εξαλείψουν ένα υπόλειμμα επιρροής της κομμουνιστικής εποχής και να απομακρύνουν δικαστές που θεωρούν τους εαυτούς τους υπεράνω του νόμου. Είπε επίσης ότι η παρακράτηση των κεφαλαίων σε μια περίοδο που περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν περάσει τα σύνορα από την Ουκρανία είναι αδικαιολόγητη.

ΠολωνίαΚΟΜΙΣΙΟΝσχέδιο ανάπτυξηςΧΡΗΜΑΤΑ

Most Read

2024-09-19 17:02:26