Breaking News >> News >> Reporter


Το Ηνωμένο Βασίλειο επενδύει σε ναυτιλιακές τεχνολογίες μηδενικών εκπομπών


Link [2022-06-01 21:04:14]



Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων που στοχεύει στην έναρξη της καινοτομίας στον ναυτιλιακό τομέα και στην αντιμετώπιση των εκπομπών από τη ναυτιλία.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Ρόμπερτ Κορτς επιβεβαίωσε τη χρηματοδότηση 12 εκατομμυρίων λιρών για την επιτάχυνση της έρευνας και της ανάπτυξης ναυτιλιακών τεχνολογιών μηδενικών εκπομπών .

Ένας νέος διαγωνισμός αναμένεται να δημιουργήσει καθαρότερες και πιο πράσινες διαδρομές σε βασικά εσωτερικά και διεθνή ταξίδια, εκπληρώνοντας τη δέσμευση της χώρας για πράσινες διαδρομές με πορθμεία.

 Ο Διαγωνισμός Επίδειξης Καθαρής Ναυτιλίας (CMDC) γεννήθηκε από το σχέδιο 10 σημείων του Πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση των εκπομπών άνθρακα.

Το CMDC είναι μια από τις πρώτες πρωτοβουλίες από το UK SHORE, μια νέα μονάδα που ξεκίνησε για να κάνει τον ναυτιλιακό τομέα πιο πράσινο. Αφιερωμένο στη δημιουργία ενός κόσμου απαλλαγμένου από εκπομπές από τη ναυτιλία, το UK SHORE θα συνεργαστεί με τη βιομηχανία για να αντιμετωπίσει πολυάριθμες προκλήσεις εκπομπών στη ναυτιλία .

Μέσω επενδύσεων έρευνας και ανάπτυξης (R&D), θα περιλαμβάνει την παροχή εγχώριων πορθμείων μηδενικών εκπομπών , συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση των περίπου 1 εκατομμυρίου τόνων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από πλοία roll-on/roll-off (RoRo) και επιβατηγά πλοία μόνο. 

Ο πρώτος Διαγωνισμός Επίδειξης Καθαρής Ναυτιλίας ξεκίνησε πέρυσι για την έναρξη της καινοτομίας με στόχο την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές στον ναυτιλιακό τομέα.

Ηνωμένο ΒασίλειοΡΥΠΟΙτεχνολογίες

Most Read

2024-09-20 06:42:06