Breaking News >> News >> Reporter


Οι λιμενικές λειτουργίες στη Σαγκάη ομαλοποιούνται


Link [2022-06-01 21:04:14]



Οι επιχειρήσεις στο λιμάνι της Σαγκάης επανέρχονται κανονικά καθώς το lockdown της πόλης χαλαρώνει.

Η CMA CGM είπε στην τελευταία της ενημέρωση πελατών ότι ο χρόνος αναμονής για τα πλοία στην περιοχή του λιμανιού Waigaoqiao έχει μειωθεί καθώς περισσότεροι λιμενικοί υπάλληλοι ξαναρχίζουν να εργάζονται.

Ο γαλλικός όμιλος logistics GEODIS σημείωσε ότι καθώς τα κρούσματα Covid-19 στη Σαγκάη έχουν μειωθεί σε εκατοντάδες στα μέσα Μαΐου, το πιο πολυσύχναστο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο επιστρέφει στην κανονικότητα. Οι εμπορικές επιχειρήσεις και οι δημόσιες συγκοινωνίες ξεκίνησαν σταδιακά από τα μέσα Μαΐου, μετά την έναρξη του lockdown στις 28 Μαρτίου.

Ο GEODIS είπε, «Η αποκλειστική εκστρατεία αποκλεισμού στο Waigaoqiao τελείωσε. Κατά συνέπεια, εγκαταστάσεις όπως οι σταθμοί εμπορευμάτων εμπορευματοκιβωτίων και οι αποθήκες εμπορευματοκιβωτίων που σχετίζονται με το Waigaoqiao επανήλθαν σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς την περασμένη εβδομάδα. Ως αποτέλεσμα, η κυκλοφοριακή συμφόρηση στην περιοχή Yangshan έχει εκτονωθεί».

Ένα σχόλιο από VesselsValue, με ημερομηνία 27 Μαΐου, ανέφερε ότι η συμφόρηση στη Σαγκάη παραμένει υψηλή για την εποχή του χρόνου, αλλά ομαλοποιείται σταθερά καθώς η επιδημία Covid-19 υποχωρεί.

Ο μέσος χρόνος αναμονής για τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στη Σαγκάη μειώθηκε τώρα στις 36 ώρες, από 69 ώρες αιχμής στα τέλη Απριλίου, αλλά παραμένει περίπου 13 ώρες υψηλότερος από ό,τι την ίδια περίοδο το 2021.

Στις 26 Μαΐου, το Υπουργείο Μεταφορών της Κίνας πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου, όπου ο αναπληρωτής διευθυντής υπηρεσιών μεταφορών, Li Huaqiang είπε ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων της Σαγκάης είχε ανακτήσει στο 95,3% των επιπέδων πριν από την Covid-19.

ΣαγκάηΚίναλιμάνι

Most Read

2024-09-20 07:01:11