Yerel >> Okur Gazetesi


Kadın işçilerin istihdamı için protokol imzalandı


Link [2022-01-28 22:15:37]



İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası İnegöl Kadın Girişimciler Kooperatifi Başkanı Enerjin Baloğlu ve beraberindeki yönetimi, kooperatifin kurmuş olduğu bir işyerinde kadın çalışanlara yönelik istihdam sağlanması amacı ile İnegöl Terziler Odası Başkanı Selim Malçok ile görüşerek, konu ile ilgili destek talebinde bulundu.

 

Görüşmelerin ardından protokol imzalama kararı alınırken, imzalar İnegöl Terziler Odası’nda atıldı.

 

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan İnegöl Terziler Odası Başkanı Selim Malçok, İnegöl Kadın Girişimciler tarafından kurmuş olan bir işyerinde çalıştırılmak üzere bayan işçi ve kesimci arandığını, bu nedenle kooperatif yetkililerinin de bu konuda kendilerinden destek istediklerini belirtti.

 

Bu talebin ardından protokol imzaladıklarını belirten Malçok, şu ifadeleri kullandı:

 

“Tekstil bölümü için odamızdan destek istediler bizde bu konuyla alakalı ortak bir çalışma yapalım dedik. İnegöl’de erkeklerle aynı ortamda çalışmak istemeyen bayanlar olabiliyor. Burada sadece bayan çalışanlar olduğu için bize kalifiyeli elemanlar lazım dediler. Protokol imzalamak istediklerini söylediler. Bizde bu amaçla bir araya geldik”  

 

 

Terziler Odası’nın kendilerine verdiği destek için teşekkür ettiğini belirten Kadın Girişimciler Kooperatifi Başkanı Enerjin Baloğlu, şu ifadeleri kullandı:

 

“Amacımız İnegöl’de kadın istihdamının arttıracak çalışmalarda bulunmak. Bu faaliyetleri yürütürken kurduğumuz kooperatifte şuan da dikiş ve kesim konusunda yetenekleri olan, bir miktarda olsa tecrübeye sahip kadınlarla bir arada olmaya çabalıyoruz”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Çok Okunanlar

2024-09-29 22:22:05